GoSki Пантене и спукане на Резньове, Витоша
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE

Снегът ни изненада отново, но този път приятно

Един закъснял подарък от зимата

/22.04.2017/

Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE

Гледка към София. Градът е потънал в ниска облачност или смог? Вие как мислите?

След повече от месец топло време. Хората започнаха да се подготвят за лятото. Виждат се смелчаги с къс ръкав и къси гащи. Самият аз мислех да прибирам всичко зимно на тъмно в килера и да започвам по сериозно да влизам във форма за пролетно-летния катерачен сезон. И изведнъж цяла седмицата студ и дъжд. Онзи ден чак и сняг си захвърча в София и като се събудих на колата имаше едни 2-3 сантиметра.

Никой не очакваше зимата да се завърне

Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE

Е да ама цяла седмица времето е доста динамично и все не може да уцелим стабилно
време. Или има силен вятър, или гъста облачност и ниска видимост. А да тръгнем днес, а да тръгнем утре и все нещо не ни се харесва. Кифленско звучи, но не мисля, че някой иска да го блъска силен и студен вятър или да не може да види нищо на 2 метра разстояние. Просто няма да се накефиш на планината и на атмосферата.

Fresh snow Touring – Vitosha – GOLIVE

Е да ама днес 22.04.2017 уцелихме. И не само, че уцелихме добро време, но и един ангажимент пропадна, та нямаше как да пропуснем новия сняг и прозореца в атмосферните условия. Звъни ми вчера вечерта Алекс и се оказва, че и той е навит. Ако трябва да съм честен, не вярвах, че ще се включи, защото последните няколко дни направо си беше болен. Но снега…снега след ден два ще се е разтопил, така че няма какво да се моткаме и боледуваме ставаме рано и тръгваме към планината.

Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Двама от групата решават да минат под лифта на заека. Момчета добре забелязват навявката в ляво и заобикалят от далеч.
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Това борче ли е? не мога да ви кажа със сигурност, но на пролет ще разберем 🙂
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Колчета от може би стара ограда, които в ден днешен просто се борят с вятъра.
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Романски лифт
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
След няколко дни вятър и валежи, скрежа беше превзел постройката. Всъщност не знам как се казва и за какво се ползва, но сигурно е част от метеорологичния комплекс на Черни Връх.
Резньове Витоша 22.04.2017 - GOLIVE
Изглед към „Резньовете“. В ляво по-широкото ребро се казва „Бадилето“. А това в ляво е „Централно“ ребро.

 

Обадих се на Никола, и се оказва, че той е формирал цяла чета за събота сутрин. Планът прост. Среща на Драгалевци. Екипиране на Алеко и от там до горна станция на Лале 2, където пускаме Булеварда. То е ясно, включваме се и ние в четата. Е няма такъв кеф. Ето малко снимки, с които се надявам поне малко да ви пренеса в тази Нарния. Изцяло зимна картина в Софийския заден двор, Витоша. Може би най-доброто, което може да предложи нашата столица. Достъпна планина и то над 2000 метра на една ръка (автобус) разстояние. Няма да ви занимавам повече. Просто се кефете на снимките и посещавайте по-често задния си двор!

Черни Връх - Витоша 22.04.17 - GOLIVE
Тук спряхме за да махнем коланите и да се подготвим за спускане. Видимостта към платото беше страхотна. Синьо и ясно небе, но на изток към „Резньове“ беше мъгла.
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Пак тези седалки или по висулки. Не знам защо, но много ме впечатлява как скрежа полепва по всичко.
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Горна станция на Лале 2. Синьо и ясно небе и спокойно време. Без грам вятър. Единствено се чува как ние скърцаме из снега и как скрежа пада от висящите седалки.
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Въпреки, че Алекс е болен решава да тръгне напряко и да изкара всички секрети с тежко дишане.
Резньове Витоша 22.04.2017 - GOLIVE
Близък план на „Резньове“. Докато се спускахме, малко преди да хванем пътеката, видяхме в подножието на реборото „Бадилето“ катерачна свръзка да се подготвят. Дано са се накефили, че видимостта беше лоша и нямаше изглед да се оправя.
Fresh snow Touring - Vitosha - GOLIVE
Част от лифта преди горна станция на Лале 2. Не знам какво и защо, но винаги съм се кефил как скрежа превзема всичко, което е изправено във високата планина. Ако не бяха покрити със набит сняг сигурно никога нямаше да ги снимам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Също се ви хареса

Изчерпан

Япония 2024 - Приключение за цял живот GoExplore

Очаква ни истинско приключение в страната на изгряващото слънце със специално подготвен маршрут от екипа на Golive.
Киото, Нара, Остров Мияджима, Токио, Ширакава го, Япония
16-30.11.2023, 25.03-09.04.2024

Автор

mm
Evlogi Kirov
Eнтусиаст-приключенец на име Евлоги Бирбочуков, известен сред приятелите си като Оги. Този тип обича да пътува и да търси предизвикателства във всичко, до което се докосне. Имал възможността да опита от различни приключения и емоции по целия свят, Евлоги желае да сподели това чувство със света и най-вече с тези, които са готови. Както гласи известната будистка поговорка “когато ученикът е готов, учителят ще се появи”.

Коментари

Вашият коментар