Куско, Мачу Пикчу, Перу
Място
1-13.05.2022
Дата

Мачу Пикчу, град Куско, езерото Титикака, Наска

По следите на древните инки

Перу е от дестинациите, които човек трябва да посети поне веднъж в живота си.

Перу има всичко. От лазурните плажове, до магическите Анди, през каньоните и долините, та чак до старинни градове, населявани от велики народи, оставили своя отпечатък върху картата на света. Това са днешните перуанци – наследници на древните инки. Време е за приключения! Време е да се докоснем до традиции, култура, храна и автентичност в най-чистия и вид. Време е да отворим сърцата и очите си широко, за да се отдадем изцяло на магията наречена – Перу.

 

ДАТИ

1-13.05 2022 – Най-доброто време за посещение на Перу е от средата на април нататък, непосредствено след сезона на дъждовете, когато пейзажите изглеждат зелени и красиви.

Датите има възможност да се преместят с 1 – 2 дни, за да можем да хванем най-добрите самолетни полети от София.

БЮДЖЕТ

ЦЕНА: 1620 евро на човек.*
*за ранно записване до 30.06.2021 Стандартна цена 1765 евро ЦЕНАТА Е ЗА ЧОВЕК ПРИ НАСТАНЯВАНЕ С ВТОРИ В СТАЯ. За единично настаняване се доплаща 398 евро.

ПРОГРАМАТА

Какво е включено
– Присъствие и лично отношение и логистична подкрепа от екипа на Go Live през цялата програма Англоезичен екскурзовод
– Настаняване (хотели 3 звезди): 2 нощувки в Лима, 1 нощувки в Наска, 1 нощувки в Арекипа, 1 нощувки в каньона Колка, 2 нощувки в Пуно, 3 нощувки в Куско, 1 нощувки в Свещената долина (хотелите са прекрасни, заповече информация и имена на хотелите моля свържете се с нас)
– Хранене: всички закуски + 6 обяда по време на екскурзиите
– Всички входни такси и дейности (Всички визити включени в програмата : Casa Aliaga, Катедралата и музеят Ларко в Лима. Островите Байестас в Паракас, Регионалния музей в Ика, самолетният полет над линиите в Наска, Santa Catalina Convent, Църквата la Compañía в Арекипа, Каньонът Колка и платформата Cruz del Cóndor, Урос и Такиле в Пуно, Пукара, Racchi и Andahuaylillas по пътя от Пуно до Куско, Храмът Coricancha, Катедралата, Sacsayhuaman, Qenqo Puka Pukará и Tambomachay в Куско, Музеят на Инките, Чинчеро и Ойантайтамбо в Свещената долира и Мачу Пикчу)
– Всички трансфери от и до летище и жп гара
– Влак до Мачу Пикчу – отиване и връщане
– Воден транспорт до Урос – Такила
– Местен англоезичен екскурзовод

Допълнително
– Международен полет билет София- Лима- София (около 650 евро KLM)
– Лични разходи, напитки, хранения, не споменати в програмата
– Бакшиши за шофьорите и екскурзовода
– Вътрешен полет от Куско до Лима – около 40 евро (полета не е задължителен, но е най-добрия начин да се върнем в Лима, може да се вземе и влак или ако решите да удължите престоя си в Перу)
– Препоръчителни застраховки – Медицинска и Отмяна на пътуване

РЕЗЕРВАЦИИ

Пътуването ще се осъществи при минимум 10 човека, записали се до 30.12.2020 За да запазим Вашето място е необходимо да заплатите депозит от 10%.
За повече информация и за записвания, моля свържете се с нас.

0888 343843

Програмата по дни

Ден 1-ви | Пристигане в Лима
Пристигане в столицата Лима и трансфер до хотела, в който сме настанени. Перуанската столица Лима е модерен метрополитен град пълен с история, където в момента текат изключително интересни процеси на културна и икономическа промяна.
♣ Нощувка в Лима

Ден 2-ри | Лима – обиколка на града ( 3 часа)

Първият ни ден в Перу ще бъде посветен изцяло на столицата – Лима – част от световното богатство на ЮНЕСКО, старият град ще ни очарова с добре запазени исторически сгради от преди испанския колониален период. Ще посетим музеят Larco и имението Casa Aliaga. Ще продължим с живописна разходка из центъра, където ще видим още Главния площад, ще оценим грандиозната архитектура по времето на Испанската империя. Там е и построената още през 16-ти век и привличаща милиони туристи – Катедрала на Лима.
Нощувка в Лима с включена закуска
*Опция за допълнителна дейност : Посещение на “Ravines of Barranco” + кулинарно преживяване

Ден 3-ти | Лима – Паракас – Островите Байестас (270 км – 4 часа) / Ика – Наска (143 км – 2.5 часа )

Рано сутринта, заедно с нашия местен гид се насочваме към Паркас, разположен на 4 часа път от Лима. След като пристигнем там, на кеят ще ни очаква лодка, която пък ще ни отведе до чудно красивите острови Байестас. С какво са известни островите Байестас? Ще се насладим на чудни гледки от дивия живот на тази перуанска действителност – пингвини, тюлени и още много видове морски птици и пеликани. По-късно пътуваме към близкия град Ика , за да посетим Регионалния музей със също толкова интересни колекции на археологически артефакти от преди испанския период, а акцентът пада върху красивата керамика и текстил. След посещението имаме свободно време за обяд, след което се насочваме към митичния град Наска за нощувка.
♣ Нощувка в Наска с включена закуска
*Опция за допълнителна дейност : Бъги приключение в пустинята на Ика

Ден 4-ти | Наска- Арекипа / вкл. полет над линиите Наска

След закуска ни очаква един от акцентите в нашата програма – а именно полет над пустинята , за да видим с очите си мистериозните линии на Наска, които вълнуват векове наред археолози, антрополози и какви ли не още специалисти. Дали са направени от човешка ръка или са дело на извънземни? Надяваме се сами да си отговорим на въпросите, след като прелетим над тях. (Самолетният полет и всички такси към него са включени в цената, подлежи на промени в случай на неблагоприятни атмосферни условия). Никой нямаше да е чувал за малкото градче Наска, ако не бяха т.нар “геоглифи”. От високо ще видим фигурите на колибри, паяк, маймуна и др. Когато приключим със завладяващия полет ще се насочим към Арекипа, пътуването отнема около 9 часа.
♣ Нощувки в Арекипа с включена закуска

Ден 5-ти | Арекипа – обиколка на града и манастирът Санта Каталина ( 3 часа)
Време е да поопознаем града. Започваме нашата обиколка с Главният площад. Ще разгледаме елегантната базилика в нео – ренесански стил и манастира Санта Каталина. Манастирът е в сърцето на Арекипа, но е известен още като “Забраненият град”, затворен години наред за външни очи. Открит е още пред 16-ти век и слави се като изключително престижен и богат манастир, тъй като още на времето семействата на монахините са давали огромно количество пари, за да може техните дъщери да бъдат приети в него. Продължаваме към шедьовъра на перуанския барок – а именно църквата “La Campania de Jesus”. Накрая на разходката пътят ще ни отведе до кварталите Янахуара и Кармен Алто, където ще можем да видим вулкана Мисти, който се извисява над града.
♣ Нощувка в Арекипа с включена закуска

Ден 6-ти | Арекипа – каньона и долината Колка
Напускаме Арекипа и се насочваме към безкрайно живописната долина Колка, преминавайки първо през района на Юра. Юра е изключително красиво място, характерно със своите георграфски прелести – долини, планински вериги, каньони.. Пътят ни минава и през резервата Pampas Cañahuas, населен от едно от 4-те малцинства в Андите, отглеждащо камили. Така ще прекосим pampas of Viscachani и Toccra, които граничат с кратера на вулкана Чукура, за да достигнем до Платформата в Патапама, която се извисява на 4190 м надморска височина. От тук можем да видим и различните вулкани, които обграждат Арекипа. Обядът ни ще бъде в чудно живописното градче на Чивай, а след това с трансфер ще достигнем до хотела ни в Колка.
♣ Нощувка в Колка с включена закуска. Включен обяд

Ден 7-ми | Каньона и долината Колка – Пуно ( 6 часа)

Бъдете готови за ден, който със сигурност ще запомните! Пътуване до едно от най-красивите места в Андите – зашеметяващата платформа “Cruz del Condor”. Ще си поемем дълбоко въздух и ще насладим на величествената долина Колка, един от най-дълбоките каньони в света, с височина повече от 4160 м, двойно повече от “Гранд Каньон”. Усещането за величие, ще се подсили и от патролиращите в стриктен “военен” строй – кондори. Връщаме се в Чивай, където ще посетим малките автентични градчета Pinchollo, Maca, Achoma and Yanque. За да направим най-добрите си снимки до момента, ще се отбием до още две платформи за наблюдение – Antahuilque и Choquetico. По-късно продължавайки към Пуно, ще прекосим Патахуаси. Мястото е известно с невероятната каменна гора и небесно сини лагуни. Пристигаме в Пуно след около 6 часа красиво пътешествие.
♣ Нощувка в Пуно с включена закуска. Включен е пакетиран обяд.

Ден 8-ми | Пуно – езерето Титикака, Островът Урос и Такиле
След трансфер до пристанището на Пуно, днес ще посетим най-високото плавателно езеро на Земята – Титикака (3812 м) и плаващия остров Урос. Малцинството Урос е наследник , на общество, което дълги години населява тези изкуствени острови, създадени от растението “тотора”, вид тръстика, растяща в езерото Титикака. След това продължаваме към остров Такиле. Островът не случайно е един от най-посещаваните в района, той е част от древната империя на Инките и това все още си личи по запазените сгради. На острова ще имаме приготвен вкусен обяд и чак след това се връщаме отново към Пуно.
♣ Нощувка в хотел в Пуно със закуска. Включен обяд
*Опция за допълнителна дейност : Посещение на острова Урос с традиционно Полинезийско кану

Ден 9-ти | Пуно, храмът Виракоча – Куско (357 км – 10 часа)
Емоциите продължават и на 9-тия ден от нашето пътуване в Перу. Сутринта потегляме към следващото приключение. Днес крайната дестинация е Куско. По пътя имаме няколко интересни спирки. Първата ни спирка е градчето Пукара. Тука е и първото градско население на езерото Титикака, което се е заселило между 100-300 г. пр. н.е. Преди да обядваме в Сикуани, ще спрем в La Raya – най-високата точка между Пуно и Куско – на около 4313 м надморска височина. По-късно се насочваме към Racchi, домът на храма “Виракоча”, построен от Инките в чест на всемогъщия бог от Андите. Смята се, че конструкцията е била най-високата по времето на Империята на Инките. За да видим главната атракция от днешното пътуваме – спираме е в Andahuaylillas- местната църква, известна като “Сикстинската капела на Америка”.
♣ Нощувка в Куско с включена закуска. Включен обяд

Ден 10-ти | Куско – Обиколка на града

След заслужена почивка, сутринта ще се разходим свободно из калдъръмените улички на града . Следобед, заедно с нашия гид ще направим обиколка на Куско – някогашна столица на Империята на Инките. Ще започнем с посещение на ренесансово – бароковия комплекс – Santo Domingo Convent, който е построен върху древния храм на инките – Coricancha. Това е един от най-важните храмове, посветени на култа към слънцето, неговите основи са все още добре запазени и видими в комплекса. След това ще посетим Катедралата, най-важният паметник на Главния площад. Сега е време да се насочим към хълмовете над Куско, за да посетим древния амфитеатър Qenqo и останките от крепостната стена Sacsayhuaman, която освен всичко останало ни дава и изключително красив панорамен поглед върху Куско. Накрая ще посетим още една крепост Puka Pukara, която на местния език означава “Червената крепост” . Връщаме се в хотела за да починем преди следващия интересен ден.
♣ Нощувка в хотел в Куско с включена закуска.
*Опция за допълнителна дейност : посещение на Планетариума

Ден 11-ти | Куско – Свещената долина / Чинчеро Чинчеро – Ойантайтамбо (75 км – 1.5 часа)

Сутринта се насочваме към традиционното градче Чинчеро, с красив изглед към долината. Местното население е запазило традиционните занаяти, облекла и обичаи на Инките. След това ще посетим и Етнографският музея на Юкай, където можем сами да видим какви са били точно тези древни занаяти. Като допълнение към преживяването, в музеят можем да нахраним приятелски настроените обитатели – а те включват лами, овце и алпакаси. Продължаваме към Ойантайтамбо. Това селище не е спирало да бъде обитавано от времето на Инките, та чак до ден днешен. Градчето е известно и с невероятно вкусната си кухня, а в духа на уютна атмосфера ще усетим и магията на “Свещена долина”. Ще се покатерим и на култовата крепост, построена близо до града.
*В неделите, можем да посетим и традиционния пазар в Чинчеро.
♣ Нощувка в Свещената долина с включена закуска. Включен обяд.

Ден 12-ти | Свещената долина – Мачу Пикчу – Гара Ояанта – Куско

На 12-тия ден нашето пътуване достига и до “черешката на тортата”. След закуска пристигаме на гара Ояанта, където ще се качим на живописния влак до Aguas Calientes, най-близкият град до Мачу Пикчу. Излишно е да споменаваме красотата на природа, която се открива пред нас, пресичайки Андите с това неповторимо пътуване с влак. Ще се качим на малко автобусче, с което за около 25 мин ще достигнем до заветната точка – Мачу Пикчу. “Изгубеният свят” на Инките е бил построен през 50-те години на 15-ти век от Император Пачакути като лятна резиденция, в рамките на век е изоставен заради последвалото испанско нашествие. Испанците никога не го намират, но пък за сметка на това комплекса бива погълнат от джунглата, която го предпазва от вреди. Обиколката ни тук включва местен гид, който ще ни разкаже за Главния площад, кралските двори, храмовете, овалните кули, свещения слънчев часовник, както и за древния некропол. Връщаме се до Aguas Calientes за обяд след което по същия маршрут обратно се завръщаме в Куско.
♣ Нощувка в хотел в Куско с включена закуска. Включен обяд

Ден 13-ти | Куско – Лима
С полет от Куско се прибираме в столицата Лима, където завършва нашето приключение.
♣ Включена закуска

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13160192140000003/08.07.2020 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗАД “Алианц България” , 1504 София, бул. “Княз Дондуков” №59, ЕИК-040638060, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество Алианц България.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимити от 5,000 до 200,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

OPTIONAL ACTIVITIES

Activity Description Experience Duration Rate per person (min 2 pax)
Visit to the Magic Circuit & Dinner Show Visit to the Magic Circuit & buffet dinner with live folkloric show. Shared service. Not available on mondays. Night life & Living culture 4hrs 38USD
Gastronomic adventure in Peruvian Experience. Platinum ticket for adults includes: Darkride, Pisco experience, culinary experience and the taste of Peru. Transfers are not included. Not available on mondays. Gastronomy 2hrs 76 USD
Pisco & Bohemian Barranco Walking tour through Barranco and its contemporary art ending with a demo and tasting of our famouse Pisco Sour or Chilcano. The tour includes: transfers from/to the hotel, guide, 1 coctail. Archaeology & History 4hrs 63 USD
SIM card for mobile internet Your passengers will have mobile connection with the LITO Data Card. These will be delivered at their arrival in Peru, and installed on their mobile phones in a quick and easy way. 8GB chips are available. ** ** 13 USD
Buggies Buggies at Ica Dessert Adventure 2 hrs 35 USD
Uros The tour includes: Safety briefing, oar, canoe, dry bag, permanent guide assistance, safety motorboat, windproof jacket and use of facilities. Transfers are not included.

 

Adventure 3hrs 38USD
Planetarium Cusco Includes: Entrance to the Planetarium and guide in the interpretation center. Transfers are not included. Not available on sundays.

 

History & Living culture 3hrs 23 USD
   

INFORMATION ABOUT THE ENTRANCE IN PERU

Confirm with your embassy if you need a VISA to enter Peru (or any other country included in your itinerary). GO Live Ltd. is not responsible if a guest does not have all the necessary documentation to enter the country. The foreigner who travels to Peru must ensure that the validity of his passport is not less than six months to enter the national territory.

WATER REFILL POINTS

As in many countries, plastic pollution is a problem for the wonders of Peru, so it is no longer allowed to carry plastic bottles of water in more than 76 protected natural areas including, for example, Machu Picchu, the Paracas Reserve or Lake Titicaca.

If you have a reusable bottle, do not hesitate to bring it! As drinking tap water is not recommended, some hotels offer a water refill service. Along the way, ask your guide and the hotel reception where you can refill your bottle – in case of several days walks, use boiled water to fill your water bottle every day! To know the refilling stations we have coordinated with our suppliers, click here.

HELP CARE FOR THE PLANET WITH GOLIVE LTD

Tourists are increasingly determined to make a positive contribution to the places they visit and are more and more aware of global warming. The rich natural diversity of Peru is one of its greatest attractions, enchanting thousands of tourists each year. Nevertheless, climate change and pollution are significant threats.

GO Live Ltd. enables you to help conserve the forest and so help to slow down global warming. If you book a tour with us we will calculate the travel footprint of your travellers and give you a choice of carbon offsets depending on where the group flight departs from. We do this through a reforestation project, replanting native tree species in degraded forest of Tambopata in Madre de Dios, known as one of the world’s most important biodiversity hotspots. Make your travellers’ holidays become a unique and positive contribution towards caring for the planet:

  • USD $6 – Activities in Peru and international flights within Latin America
  • USD $9 – Activities in Peru and international flights from the United States
  • USD $12 – Activities in Peru and international flights from Europe

GENERAL RECOMMENDATIONS

We recommend comfortable and light clothing for visiting the coastal areas of Peru and warm clothes for the high Andean area. Visitors are not advised to wear sleeves shirts, shorts, short skirts or short clothing when visiting religious temples or official buildings. Sunscreen, sunglasses, hat and mosquito repellent can be very useful during your stay.

To learn more about our recommendations click here.

RECOMMENDATIONS FOR LUGGAGE TRANSFER                                                                                                                                                   

BUS TRANSFER ACROSS THE COUNTRY

  • The passenger may take up to 20 kg of checked luggage and 5 kg in a hand luggage. The excess will be allowed according to the capacity of the bus and will have an additional cost.

ON BOARD THE TRAIN TO MACHU PICCHU

  • Carry the same document that you presented to the agency, given that train tickets and entrance to Machu Picchu will be issued with this information.
  • In all train services to Machu Picchu, the passenger may carry only hand luggage (backpack, bag or briefcase) of no more than 5 kg/ 11 lb on the train to/from Machu Picchu. You will find your luggage at the chosen hotel.
  • Allowed size: 62 linear inches 157cm (height + length + width)
Quantity Weight Size (height+lenght+width)
1 bag or backpack 5kg/11lb 62“/157 cm

IN PUERTO MALDONADO

  • During the stay in the lodges of Puerto Maldonado, only medium luggage is permitted. The maximum luggage weight allowed in Inkaterra and Hacienda Concepción is 10 kg, and in Refugio or Posada Amazonas is 15 kg. During your stay, your largest luggage will be stored in the hotel’s offices in Puerto Maldonado.

DISCLAIMER

GO Live Ltd. is not responsible in case of unexpected events such as strikes, climate change or natural disasters. GO Live Ltd. acts as an intermediary for the reservation of services, so that it can’t be held responsible for the quality or suitability of services, death, injury, illness, damage, accident, loss, theft, or loss of good, delay or any other irregularity arising directly or indirectly from the provision of services by suppliers.

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка