Китай, Тибет
Място
2-15 Юли 2021
Дата

Покривът на света

Стихийна красота Тибет & Чанду

Тибет

Тибет предлага приказни манастири, спиращи дъха разходки, зашеметяваща гледка към най-високите планини в света и една от най-симпатичните култури, които някога ще срещнете.

Тибет е стихийна красота на най-високото плато на земята. Географията тук е в смирен мащаб и всеки изглед е осветен с ефектна планинска светлина. Пътуването ви ще ви отведе покрай блестящи тюркоазени езера, през огромни равнини, изпъстрени с якове и палатки на номади, и над високи проходи, завесени с цветни молитвени знамена.

Чънду

Чънду (成都, Chéngdū) е един от малкото супер големи китайски градове. Това е домът на най-сладките лица на Китай – гигантските панди. Panda Research Base Center – единствената в света научно-изследователска и размножителна база за панди. Градът има релаксираща култура за чайни, оживен нощен живот, и вкусна храна, която е известна със своята пикантност, история и разнообразие дори в богатия на разнообразни гозби Китай и много гордост: Ченду е първият град на гастрономията на ЮНЕСКО!

ДАТИ

2-15 Юли 2021 – Топло и приятно. Температурите са средно 23-30 ° C, затоплящи се, с чист въздух.

Датите има възможност да се преместят с 2 до 3 дни, за да можем да хванем най-добрите самолетни полети от София до Чънду.

БЮДЖЕТ

ЦЕНА: 2680 лева на човек.*
*за ранно записване до 26.09.2020 Стандартна цена 2880 лв. ЦЕНАТА Е ЗА ЧОВЕК ПРИ НАСТАНЯВАНЕ С ВТОРИ В СТАЯ

Най-ценното е ПРОГРАМАТА!!! Напълно индивдуална, богата на приключения и сблъсък с местните от първо лице благодарение на нашия персонален гид в лицето на Силвия „Лин Лин“ от Китайски Език и Култура

Какво е включено
– Авторски маршрут на база лично пътуване из Китай
– Малка група, с придружаващ китаист, който ще пътува с групата от София : Китайски език и култура със Силвия
– 3 нощувки в Chengdu ( хотел 3 звезди)
– хотел за половин ден Xining (за взимане на душ -3 звезди)
– 7 нощувки със закуска в Тибет ( Lhasa & Shigatse – хотел 4 звезди, Gyantse –хотел 3 звезди)
– Транспорт с влак (спален вагон) от Chengdu до Lhasa и от Lhasa до Chengdu
– Входове на всички забележителности включени в програмата
– Местен екскурзовод (с английски език) в Xining и Тибет
– Трансфер от и до летището
– Осигурен транспорт до всички описани места на територията на Тибет

Допълнително
– Самолетен билет София- Чънду- София ( около 600 евро )
– Виза за Китай (за едно или две влизания 80$/120$ )
– Храна ( закуските в хотелите в Тибет влизат в цената)
– Всякакви разходи от личен характер
– Бакшиши за шофьорите и екскурзовода
– Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет различен от този на основната група
– Препоръчителни застраховки – Медицинска и Отмяна на пътуване

РЕЗЕРВАЦИИ

Пътуването ще се осъществи при минимум 6 човека , записали се до 26.09.2020 За да запазим Вашето място е необходимо да заплатите депозит от 1000 лв.
За повече информация и за записвания, моля свържете се с нас

0887838788 или 0888 343843

1 ден : Пристигане в Chengdu, столицата на Sichuan
(централен Китай), в зивисимост от полета – свободен следобяд ( включен трансфер от летището)

2 ден : Рано сутринта -посещение на единствения в света „Център за Развъждане на панди“, възможност да видим от близо игривите панди , малко преди да потънат в дълбок сън, както и да се докоснем до новородени бебета панди.
Следобяд : Посещение на емблематичния за Chengdu квартал с тесни и широки улички, където можем да “изчистим ушите си”, както го правят местните по традиционен метод и да накупим безброй люти подправки.
Вечерта свободна програма – възможност за разходка в парка, където пък ще се насладим на различни танци, а защо не и да се включим в тях, ще изпием един китайски чай, ще чоплим сладки семки и ще се наслаждаваме на красивото фъншуй езеро.

3 ден: Chengdu – Xining – нощно пътуване със спален вагон – ( до столицата на провинция Qinghai) преди следващия влак за Lhasa. Изключително интересен град, който се използва за начална точка при пътуванията за Тибет (включен хотел за половин ден в Xining, освежаване с душ).

4 ден: Пристигане в Lhasa – столицата на Тибет ( с влак спален вагон от Xining ).

5 ден: Свободна сутрин в Lhasa , следобяд посещение на Jokhang temple, най-важния и свещен будистки храм за тибетците, най-старата част на храма е от 652г.

6 ден: Посещение на най-емблематичната сграда в цял Тибет – Дворецът Потала. Той се извисява на 3700 метра над земята и е специално място за медитация, център на духовността за всички тибетци. През годините дворецът е бил главна резиденция на Далай Лама , а в днешни дни е музей, който е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободен следобяд.

7 ден: Еднодневен трип от Lhasa до Ganden -50 км – Манастирът Ganden e един от “великите три” университетски манастири в Тибет , сгушен в китните зелени долини на “свещената земя”.

8 ден: От Lhasa потегляме за красивата река Brahmaputra, една от най- дългите реки в света, преминавайки през Тибет, Индия, Китай и Бангладеш. Следващата спирка е eзерето Yamdrok Tso, гледката към тюркоазеното езеро, спира дъха на всички туристи минали покрай него. Достигайки 5000 м височина , ще можем да се насладим и на красивия гледчер – Karola, който се намира само на 300 м от живописния път. Нощувка в Gyantse.

9 ден: Gyantse – Pelkhor, по пътя спираме за посещение на два от най-важните манастири в цял Тибет. Първият е манастира Palcho, известен със своите стенописи, скулптури и произведения от дърворезба. Вторият е манастира Tashilumpo, седалище на Panchen Lama, вторият по важност духовен водач в Тибет. Нощувка в Shigatse, вторият по големина град в Тибет.

10 ден: Shigatse – посещение в дома на типично тибетско семейство, насочваме се към двореца Norbulingka , лятната резиденция на Далай Лама, известен с най-красивата и най-голяма градина, направена и поддържана изцяло от човешка ръка. Завръщане и нощувка в Lhasa.

11 ден Lhasa – каменния Buddha, следобяд се връщаме към Chengdu* ( спален вагон).

12 ден – пристигане в Chengdu ( спален вагон) Пристигане в Chengdu.
*Опция за връщане от Lhasa до Chengdu със самолет срещу доплащане

13 ден – отпътуване за България

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13160192140000003/08.07.2019 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗАД “Алианц България” , 1504 София, бул. “Княз Дондуков” №59, ЕИК-040638060, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество Алианц България.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
1,370 
Цена на човек
Ново

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка