Андаманско море, о. Пи Пи, о. Симилан, о. Сурин, Тайланд
Място
1-8.12.2024, 22-29.11.2024
Дата

Гмурнете се в 5-те най-добри морски национални парка в Тайланд

Thailand's North & South Andaman

Гмурнете се отвъд отъпканите пътеки в най-красивите места на Андаманско море, Тайланд!

Тайланд е тропически рай, посещаван от водолази от целия свят заради изключителната си видимост и рифове, пълни с едни от най-добрите корали и морски живот на планетата.

За почитателите на „големите риби“ нищо не може да се сравни с гмуркането в Тайланд с китови акули, манти, леопардови акули и други пелагични видове, докато любителите на макро могат да срещнат морски кончета, риби жаба, призрачни риби тръба, нудибранч и други малки чудати твари.

Гмуркането в 5 морски национални парка в Тайланд (Сурин и Симилан, Koh Phi Phi, Koh Lanta и Taruato)  варира от крайбрежни рифове, дълбоки изкопи, останки, стени и пещери до тунели, върхове и открити океански подводни планини. Накратко, това е разнообразен марштур и гарантира незабравимо изживяване за всички.

Ще имаме и опция за гмуркане в Black Water !
Въпреки че вече сме чували за гмуркане Blackwater от няколко години, в Тайланд то набира скорост и ние нямаме търпение да го опитаме на Симиланските острови (Тайланд)! А вие бихте ли го опитали?
Black Water diving option now on all our cruises!

ДАТИ

22-29 Ноевмри 2024 – Няма места

1-8 Декември 2024
Местата са строго ограничени – 16 човека!!! Остават 2 места към 25.03.2024
По желание на групата може да комбинираме водолазните емоции с няколко дни в Банкок и/или Пукет, за да се насладим и на културните особености на Тайланд.

БЮДЖЕТ

Цена за водолази 2023-2024:
63 000 THB (~1630 евро) в Стандартна каюта
65 000 THB (~1680 евро) в Deluxe каюта
68 000 THB (~1730 евро) в Master каюта

Какво е включено
7 нощувки в избрана от вас каюта
Изхранване (Закуска, обяд, следобедни хапки, вечеря)
Всички безалкохолни напитки, питейна вода, прясно кафе и чай
Пресни плодове, кисело мляко и леки закуски през целия ден
12 L бутилки, тежести и колан за тежести
Професионален гид за гмуркане PADI (1 на всеки 4 водолаза)
до 25 гмуркания
Морски каяк и хамак

Какво не е включено
Такса за морския парк * ~115 евро / човек *подлежи на промяна на правителството
ЛИЧНИ ЗАСТРАХОВКИ – конкретно предложение според вашите предпочитания може да намерите тук
15L резервоар ~7 евро / ден или 50 евро за целия круиз
Nitrox: ~7 евро/резервоар или 125 евро за целия круиз
По желание Blackwater гмуркане ~12 евро/гмуркане
Трансфери от и до лодката по заявка (около 50 евро на кола в посока)
Бакшиши/бакшиши (~100-150 евро човек е обичайна практика)
Самолетен билет София – Пукет – София (около 900 евро)

Корабът 'Морско Конче'

MV Smiling Seahorse е построен през 2018 година и е специализирана лодка, проектирана от и за водолази. Лодката е прилично голяма с размери 25 м дължина и 6,4 м ширина и разполага с 8 каюти и бани за максимум 16 човека разпределени на 4 палуби. Имайки предвид ограничения брой гости, пространството определено повишава комфорта и свободата по време на водолазната ваканция. Разгледайте обстойно снимките и ще разберете, че нищо няма да ви липсва. Снимки тук

РЕЗЕРВАЦИИ

За да резервирате вашето място се заплаща депозит от 30%. Останалите плащания се извършват по следния начин

Втора вноска 70% – Октомври 2024

00359 888 343843

Гмурнете се в 4-те най-добри морски национални парка в Тайланд

North and South Andaman dive sites of Thailand

Маршрут на нашия водолазен круиз:

Тайланд все още има някои от най-добрите места за гмуркане в света и това пътуване предлага най-доброто, което Тайланд може да предложи както в Северния, така и в Южния Андаман

Ден 1: Уговорка на кея Phuket Tian Sin от 12:00 до 14:00 часа
Качете се на The Smiling Seahorse в 16:00 ч. в Tian Sin Pier (Пукет) и се събудете на мястото за гмуркане на следващата сутрин!
Ден 2 до 7: 3 до 4 гмуркания на ден в най-добрите национални паркове на Тайланд: Тарутао, Ланта, Сурин, Симилан…
8-ми ден: 2 гмуркания и обратно в Ранонг в 19 часа.
(последно гмуркане в последния ден в 11 сутринта)

Ще започнем круиза с Южен Андаман
Ще посетим националния парк Koh Lanta с места за гмуркане като Koh Haa, Hin Daeng и Hin Muang.

Hawkbill turtle over reef

Hawkbill turtle over reef

Koh Haa (номер 5 на тайландски) е група от 5 острова, разположени заедно между Hin Daeng и Phi Phi и е част от Националния морски парк Ko Lanta. Може да се гмуркаме в лагуната Ко Хаа, Ко Хаа Неуа и Ко Хаа Яй, където може да преминем през повече места за плуване и да срещнем изобилие от малки до големи морски обитатели: морски кончета и богато украсени призрачни тръбопроводи ще зарадват макро маниаците, мурени, октоподи , ястребови костенурки и мраморни скатове ще забавляват всеки, а ако имате късмет може да срещнете леопардови акули или океански скат манта!

Хин Даенг и Хин Муанг са два върха в открития океан, заобиколени от дълбоки води. Видимостта на тези две места обикновено е отлична и драматичният подводен пейзаж прави перфектната обстановка за многото същества, които срещаме тук.
Основната атракция тук са пелагични наблюдения като манта и китова акула. Сайтът все още има много неща за разглеждане освен нежните гиганти, като стада баракуди, милиони стрелци, сепия, червеноперки тревали, скобари и други.

​И също така прекарайте известно време в Националния морски парк Tarutao: от който Koh Lipe е единственият населен остров, заобиколен от бели пясъчни плажове и красиви места за гмуркане.​

Ще завършим със северната част на Андаманско море

Костенурка ястребови над риф
Richelieu Rock, винаги е включен в 10-те най-добри места за гмуркане в света! Може да се опише като голям аквариум. Тук намираме повече или по-малко всичко… ​Richelieu Rock е едно от местата в Тайланд, където можете да видите китова акула, но също така и морски кончета и много извратени действия със сепия.

Butterfly fish in Thailand

Butterfly fish in Thailand
На Симиланските острови можем да посетим:

Koh Bon & Koh Bon Pinnacle:
Основната атракция тук са мантите, но когато ги няма, има много тропически риби, които да разгледате. Също така има много добър шанс за китова акула и зеброва акула. След като си поиграем с Manta’s, ще отидем на юг до друго място за гмуркане в Националния парк Similan. Вашият директор на круиза ще избере от различни места за гмуркане в северната част на Симиланските острови. Ще се влюбите в гледката от лодката към някои идилични острови с тучна зелена гора, заобиколена от бели пясъчни плажове. Тук се гмуркаме за обикновено страхотния вид и се надяваме да забележим леопардови акули, сини петнисти скатове, ято ловци и ловци, риба император, риба клоун и по-цветни тропически риби, както и някои змиорки, костенурки и скариди богомолки, живеещи в скалисти местности.​

В Южните Симилански острови сайтове като Elephant Head, Donald Duck Bay, Deep six, западно от Eden, Rocky Point и Anita’s reef

Има добри шансове да видите китова акула, костенурки, манти, рифови акули, наполеони…
​След нощното гмуркане е време за нашата прословута вечер с барбекю…!

Picture

School of Barracudas

Ko Bon

Whale shark in the blue
  • Koh Tachai Pinnacle, където обикновено имаме много зарибяващо гмуркане с огромни стада от баракуди, червеноперки и гигантски тревали, сладкоустни, риба прилеп, много хубаво място за гмуркане. Това също е добро място да видите китови акули, така че дръжте клепачите си обелени!
  • На Koh Tachai ще имате избор между гмуркане по залез слънце или гмуркане в черна вода (опция +500thb)

Общи условия на Гоу Лив ЕООД

ОБЩО УСЛОВИЯ

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13062010010642/13.07.2024 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗK “ЛЕВ ИНС” АД , 1700 София, бул. “Симеоновско шосе” №67а, ЕИК-121130788, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Компания „ЛЕВ ИНС“ АД.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка