Serre Chevalier, Френски Алпи
Място
Зима 20/21
Дата

Изключителна ски зона, отлична храна и нощен живот

Serre Chevalier

Всички резервации са защитени от КОВИД. С други думи, ако вирусът е официалната причина да не се реализира ски ваканицията средствата ще бъдат възстановени на 100%

Красивата долина Serre Chevalier, където са сгушени три селца и най-високия град във Франция (1326 м.н.в.) с име Бриансон. Долината представлява най-голямата самостоятелна ски зона във Франция със 250 км обработени писти.

Безплатни автобуси се движат между Briançon и le Monêtier, свързващи скиори с различни точки за достъп до лифтовете. Основните атракции са традиционната селищна атмосфера, старите добре запазени крепости и замъци Fort du Chateau, Les Fort de Salletes,  Fort du Randouliet, Fort des Tetes, неповторимия СПА център (Les Grands Bains du Monêtier) , и невероятните алпийски гледки.

за да гарантираме най-добро качество на снега

ДАТИ

Просто е! Избирате си дата (една седмица) и ви даваме най-добрата оферта според избраната от вас резиденция.
Откриване на сезона 12-19 Дек. от 248 евро
Коледа и Нова Година 19 Дек. до 02 Ян. 474 евро
Снежен Януари 02 Ян. – 06 Фев. от 268 евро
Топ Сезон 06 Фев.-13 Март от 486 евро
Пролетни ски 13 Март -18 Април от 266 евро
Цените варират в зависимост от избрания тип резиденция и период на ски ваканцията.
Всички резервации са защитени от КОВИД. С други думи, ако вирусът е официалната причина да не се реализира ски ваканицията средствата ще бъдат възстановени на 100%

Цената включва:

7 нощувки в Резиденция по избор и апартамент по избор (Signal Du Prorel, Relais de la Guisane, Jardin Alpin, , Melezes или друга)
6 дневна ски карта за цялата ски зона Serre Chevalier /над 250км писти/
1 дневен безплатен ски пас Grande Galaxie resorts: Les 2 Alpes; Alpe d’Huez; Puy St Vincent; Montgenèvre/Voie Lactée/Sestrière
Безплатен външен паркинг
Ски гардероб

Цената не включва:

Транспорт от и до курорта
Депозит за щети /възстановява се при напускане/
Туристическа такса
Застраховка с включено покритие за ски (писти и извън писти)

НАСТАНЯВАНЕ

Имате възможност да изберете сами най-подходящия апартамент и резиденция за вас и вашите приятели. Тук сме изброили най-добрите като цена/качество и популярност. Работим с над 20 резиденции от много луксозни с 5* обслужване до ниско бюджетни, за да се насладите и на прекрасната френска кухня. Свържете се с нас за повече информация и детайли по настаняването.

Signal Du Prorel  – 3*
Реновирана за сезон 2018/19

Le Signal du Prorel предлага студиа и апартаменти за самостоятелно хранене със собствен санитарен възел и балкон. Това е и една от най-предпочитаните резиденции в Briançon като цена/качество. Локацията е повече от отлична. Кабинковия лифт е буквално до Резиденцията!

Описание на апартаментите и оборудването

Relais De La Guisane – 3*

Това е другата най-предпочитана резиденция от типа апарт-хотел в Бриансон. Еквивалент на Signal Du Prorel. Локацията е също толкова добра, просто е от другата страна на лифта :).  Предлага студиа и апартаменти за самостоятелно хранене със собствен санитарен възел и балкон.

Описание на апартаментите и оборудването

Chalets Du Jardin Alpin

Намира близо до ски лифтовете на Pontillas, т.е. друго селце в долината. Доста по спокойно от Бриансон. Предлага студиа и апартаменти за самостоятелно хранене със собствен санитарен възел и балкон. На 900 метра от хотела се намират ресторанти, а обществен басейн е на 220 метра, а ледена пързалка е на 3,5 км. Центърът на Briançon, където можете да посетите Цитадела Въбан, е на 7 км от Les Chalets du Jardin Alpin

Описание на апартаментите и оборудването

Les Melezes

Малко по далеч от ски лифта, около 800 метра. Резиденцията е разполена в покрайнините на курортното селце Chantemerle, централната част на Долината Serre Chevalier. Прекрасно място, но е малко по далеч от лифта! Отново предлага студиа и апартаменти за самостоятелно обслужване.

Описание на апартаментите и оборудването

РЕЗЕРВАЦИЯ

  • При резервация се внася депозит в размер на 100 евро
  • Доплащане 40 дни преди пътуването
bul. Asen Yordanov 14, office 100

 

Долината Serre Chevalier

Красивата долина Сер Шевалие, където са сгушени три селца и най-високия град във Франция (1326 м.н.в.) с име Бриансон. Долината представлява най-голямата самостоятелна ски зона във Франция със 250 км обработени писти.

Трудно е да си представиш до къде се простира ски зоната и достъпния терен за каране. Една продължителна линия от върхове гарантира с над 250км писти гарантира отлично качество и разнообразие за всички любители на зимните спортове от начинаещи, през състезатели и паркаджии, та чак до извънпистови ентусиасти. Зоната започва от 1200 м н.в. и достига 2830 м н.в., като предлага изключително разнообразен релеф за каране – гори съчетани с чисто алпийски терени.

Районът е разположен в силно валежна зона, което гарантира пресен сняг и прекрасни гледки.

Лифтовата инфраструктура, която някога е била основна изградена от влекове, се е модернизирана с множество кабинкови и седалкови лифтове. Инвестиция изцяло направена от собствениците Compagnie des Alpes. Но курорта се развива, не само като инфраструктура, но и като разбиране. Вече може да пробвате модерни зимни занимания, като кайт ски (точно до долината под Col du Lauteret) или дори да покарате ски-мобил или дори рак-трак.

Шестдневната ски-карта в Serre Chevalier ви позволява да карате ски в близките градове Puy Saint-Vincent и Montgenèvre (включително италианския сектор Via Lattea, за да разгледате олимпийския курорт Sestrière, Sansicario и др.). Обикновено това включва и Alpe d’Huez и Les Deux-Alpes.

Информация за курорта

Надморска височина: 1200м – 2800м
Писти Общо: 250 км

24 Зелени
28 Синьо
37 Червен
12 Черно

Лифтове: 62
3 поточни линии/килими
28 Влек-лифтове
21 Седалкови лифтове
4 гондола
2 Кабини

Интерактивна Карта

goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg

Ски селото

Районът се състои от четири основни центъра: Briançon, Chantemerle, Villeneuve и спа-град Le Monêtier-les-Bains. В допълнение има поредица от по-малки села, разположени до пътя от Гренобъл чрез легендарния високопланински проход Col du Lauteret.

Безплатни автобуси се движат между Briançon и le Monêtier, свързващи скиори с различни точки за достъп до лифтовете. Основните атракции са традиционната селищна атмосфера, старите добре запазени крепости и замъци Fort du Chateau, Les Fort de Salletes,  Fort du Randouliet, Fort des Tetes, неповторимия СПА център (Les Grands Bains du Monêtier) , и невероятните алпийски гледки.

През последните години комфорт и услуги, предлагани в по-новите Резиденции превърнаха Serre Chevalier в място с висок имидж, което се нарежда на челно място сред ски зоните на Франция.

Thermal Resort & SPA

Dog Sliding

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13062010010642/08.07.2021 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗK “ЛЕВ ИНС” АД , 1700 София, бул. “Симеоновско шосе” №67а, ЕИК-121130788, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Общи условия на Гоу Лив ЕООД

Общо условия

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Компания „ЛЕВ ИНС“ АД.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goski Les 3 Valleys golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg
goSki - Serre Chevalier 2018 Golive.bg

Мнения за приключението

5.00 според 1 мнение
02.04.2019

Здравейте,
Ползвах услугите на GoLive, и останах изключително доволен. Целия трип, отношението и пътуването надминаха очакванията ми.

Гида е професионален във всяко отношение. Ще повторя, ще потретя. Препоръчвам за всеки който желае не само да поспортува в чужда държава, а и за тези които търсят приключения и добро прекарване!

Остави ревю

Оценка