Гърция, Галаксиди, Елада, Коринт, Тризония
Място
12-19.10.2024, 5-12.10.2024
Дата

Плавания с луксозен катамаран Lagoon 500

Ветроходни приключения в Гърция

Ако ви е искате да изживеете една разлина ваканция и да изпитате нови приключения, това ще ви хареса: Плавания с катамаран из бреговете и заливите на Средиземно море. Ние се гмуркаме, скачаме от скали или просто си плажуваме далече от цивилизацията. Спим на яхтата, борим се с вятъра и вълните, ядем вкусна храна, разхождаме се и разглеждаме нови градове, изследваме древни руини на храмове и крепости, изкачваме върхове или просто съзерцаваме невероятните гледки.

Плаването с яхта е един от най-добрите начини да се насладите на ваканцията си. Ние ви обещаваме красиви дестинации и автентични приключения

Плаване с катамаран през Йонийските острови, заливите на Патра и Коринт

В края на лято 2024, Ви каним на едно различно плаване с катамаран, на което ще съчетаем естествения човешки порив към айляка, с изконната нужда от приключения и нови дестинации. Насладете се на спокойствието на циганското лято в заливите на Патра и Коринт, минете с нас под най-дългия въжен мост в света и открийте историята на Древна Елада.

Пътешествието ни по вода ще бъде еднопосочно, като първата седмица плаваме от Палерос до Галаксиди, а втората, наобратно. Предвиден е транспорт с мини бус и за смяната на екипаж, който е включен в цената.

Акценти

Разполагаме с топ селекция от уникални места, които се надяваме времето да ни позволи да посетим:

  • Палерос, живописен малък град, с венециански сгради, който се оглежда в кристално-чистите води на Йонийско море.
  • Остров Каламос, вероятно най-малко известният населен гръцки остров. Предимно див, с каменни къщи и приказно море, място където хората живеят в пълен контакт с природата.
  • Астакос, подобно на Палерос и Каламос и тук времето сякаш е спряло. Но кръчмите винаги работят, а рибарските лодки ги снабдяват ежедневно с пресен улов.
  • Месолонги е заобиколен от красиви плажове и спиращи дъха природни пейзажи. Освен естествената си красота, Месолонги е град с голямо историческо значение по времето на Гръцката революция през 1826 г.
  • Патра е град с богата и разнообразна история, обхващаща няколко хилядолетия. През цялата си история, градът е бил повлиян от различни цивилизации – гърци, римляни, византийци, франки и османци. Това наследство е допринесло за уникалния културен и архитектурен характер на града.
  • Нафпактос притежава неповторим средновековен чар, с който винаги успява да впечатли посетителите си. Неговото малко венецианско пристанище, спокойни плажове и зелени пейзажи го правят желана за туризъм дестинация.
  • Тризония е малък остров, разположен в Коринтския залив, само на 400 м от югозападния бряг на района на Фокида. Човек тук изведнъж се оказва заобиколен от бадемови дървета, бодливи круши, евкалипт, холи, сливови и маслинови дървета, борове и кедри. На Тризония наистина много държат именно на тази връзка с природата.
  • Галаксиди е град с усещане за шикозност, традиция и морска история. Смели моряци са плавали в Средиземно море, за да търсят убежище в двете естествени пристанища на малкия град, а военноморският и фолклорният музеи свидетелстват за историята му.

Нашата лодка

Ше плаваме в Йонийско море с Infinity луксозен катамаран Lagoon 500, който превръща ветроходната ваканция в истинско удоволствие. Infinity предлага огромно пространство отвътре и отвън. Насладете се на удобствата на напълно климатизирани жилищни зони и каюти. За тези, които не могат да изоставят работата си, катамаранът е оборудван с Wi-Fi. Яхтата е подходяща за 8 души, които се настаняват удобно в 4 двойни каюти със самостоятелни бани и тоалетни.

Цена 2 седмици: 1790 евро за двете поредни седмици на човек за настаняване в двойна каюта с друг пасажер.

Цена 1 седмица: 950 евро за една седмица по избор на човек за настаняване в двойна каюта с друг пасажер.

Цената включва всички разходи по плаването:

✅ Наем на просторния катамаран Lagoon 500
✅ 7 или 14 нощувки на борда на яхтата
Чаршафи, завивки и кърпи
 Надуваема лодка с извънбордов двигател
Лизензиран шкипер/капитан
✅ Помощник шкипер

Гориво за яхтата
Пристанищни такси
Финално почистване
✅ 2 SUP
✅ Междинен транспорт на 12.09.2024 от Галаскиди до Палерос или Палерос Галаскиди. Транспорта е организиран с миниван, за тези от вас, които са решили да се включат само за 1 седмица.

Цената
не включва:
❌Транспорт от България до мястото на отплаване и обратно
Храна и напитки на борда  (Обикновено правим общ пазар в порядъка на 50-70 евро на човек)
Лични разходи
❌ Застраховки

ДАТИ

5-12 Октомври ’24

12-19 Октомври ’24

Технически параметри на лодката 

РЕЗЕРВАЦИИ

За да резервирате вашето място се заплаща депозит от 50%.

00359 888 343843

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13062010010642/08.07.2021 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗK “ЛЕВ ИНС” АД , 1700 София, бул. “Симеоновско шосе” №67а, ЕИК-121130788, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Компания „ЛЕВ ИНС“ АД.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

Общи условия на Гоу Лив ЕООД

Общо условия
golive, приключение, екскурзия, екзотични почивки, екзотични пътешествия, гмуркане, сафари, пътешествия, катерене, goclimb, gosurf, godive, планинарство, ски, пътуване, goexplore, чужбина, почивки, goski, ваканции
golive, приключение, екскурзия, екзотични почивки, екзотични пътешествия, гмуркане, сафари, пътешествия, катерене, goclimb, gosurf, godive, планинарство, ски, пътуване, goexplore, чужбина, почивки, goski, ваканции
golive, приключение, екскурзия, екзотични почивки, екзотични пътешествия, гмуркане, сафари, пътешествия, катерене, goclimb, gosurf, godive, планинарство, ски, пътуване, goexplore, чужбина, почивки, goski, ваканции
golive, приключение, екскурзия, екзотични почивки, екзотични пътешествия, гмуркане, сафари, пътешествия, катерене, goclimb, gosurf, godive, планинарство, ски, пътуване, goexplore, чужбина, почивки, goski, ваканции
golive, приключение, екскурзия, екзотични почивки, екзотични пътешествия, гмуркане, сафари, пътешествия, катерене, goclimb, gosurf, godive, планинарство, ски, пътуване, goexplore, чужбина, почивки, goski, ваканции
golive, приключение, екскурзия, екзотични почивки, екзотични пътешествия, гмуркане, сафари, пътешествия, катерене, goclimb, gosurf, godive, планинарство, ски, пътуване, goexplore, чужбина, почивки, goski, ваканции

Мнения за приключението

5.00 според 1 мнение
15.08.2023

Най-невероятното приключение, което сме имали с моят съпруг. Благодарим много на организаторите. Страхотни сте. Продължаваме да пътешестваме с Вас.

Остави ревю

Оценка