Индонезия, Комодо
Място
21-28.08.2025
Дата

Една от най-богатите екосистеми в света

Национален парк Комодо - Вълнуващо приключение

Акценти от маршрута:

– Изживейте Комодо в топ сезона за дайвинг
– Парад от манти в Макасарски риф и алея Манта
– Разнообразие от красиви меки корали
– Посещение при Комодските варани/дракони.
– Страхотен макро живот. Особено препоръчваме нощните дайвове. Космати скариди, риба жаба, скарида арлекин, голоклонки, син пръстенен октопод, вундерпус
– Традиционна лодка „Phinisi“ с отлично обслужване и дайвинг водачи – Indo Aggressor 

Гмуркането в Националния парк Комодо е от световна класа – от макро до мегафауна има всичко за всеки.. Комодо може да се похвали с популация от над 1000 идентифицирани манти. Водите на Комодо са дом на рифове, които експлодират с цвят заобиколени от хиляди рифови риби. Има шанс дори за неуловими морски бозайници като дюгони и риба Мола Мола!

Но може би най-впечатляващи са малките обитатели на дъното. Рифовете и пясъците на Комодо също са дом на някои редки и много желани макроси, като космати скариди, риба жаба, скарида арлекин, голоклонки, син пръстенен октопод, вундерпус и много други!

ДАТИ

21-28 Август 2025 – Само 16 места

Лодката отплава от Лабуан Баджо. В маршрута ще бъде покрит целият национален парк Комодо, включително остров Банта (синия пунктир). Гмуркането ще бъде съсредоточено предимно в Sape Straits (проливите, разделящи остров Комодо и Rinca). Ще има пешеходен туризъм в Гили Лава Дарат, както и разходка на остров Ринка, за да видите драконите от Комодо.

БЮДЖЕТ

Twin каюта – 3950$* (общо 8 места)
Deluxe каюта – 4050$* (общо 4 места)
Master каюта – 4350$* (общо 4 места)
Повече за настаняването ТУК
*Маршрутът се предлага с намаление от 10% при записване до 1.04.2024

Подводни снимки

Какво е включено
Хапване сутрин, обяд и вечер – Примерно меню – Fine Dining
Напитки: сокове, газирани напитки, вода, чай, кафе, ограничени видове бира и вино
7 нощувки в избрана от вас каюта
3-4 гмуркания на ден (с включен нощен дайв почти всеки ден)
до 25 дайва.
Опитни гидове за гмуркане
Трансфер от и до хотел или летище в Лабуан Баджо

Допълнително
Самолетни билети до Комодо – около 1000 евро
Такси за националния парк – 220$ (плащат се на място)
Застраховки – Водолазна, Медицинска, Отмяна на пътуване

Корабът Indo Aggressor

Indo Aggressor е 30 метрова фино изработена двумачтова дървена ветроходна яхта, построена в традиционния за Индонезия стил Пиниси. Създаден за комфорт, безопасност и стабилност.

Настаняването включва 2 луксозни каюти с двойно легло queen size, 2 главни каюти с две единични легла или едно голямо легло и 4 двойни каюти с две двойни двуетажни легла. Всички каюти имат контрол на климата. Яхтата включва европейски 2-пинов щепсел за електрически адаптер тип C и електрически контакт, известен като евро щепсел. В Indo Aggressor могат да се настанят 16 гости в уединение и комфорт. Тя разполага с просторен, климатизиран салон и трапезария, слънчева тераса с шезлонги и шезлонги. Indo Aggressor разполага с телевизор с медиен плейър и озвучителна система в основния салон. Удобствата за гмуркане включват маса за камери и душове с прясна вода на удобно място след дайвинг.

Има разнообразие от вечерни забавления, включително гмуркане, презентации за идентифициране на риби, филми, игри и др. Ако имате любим филм за споделяне, препоръчваме ви да го вземете със себе си. Персоналът особено харесва новите издания на филми, последните списания и книги. На борда се поддържа малка библиотека от книги за обмен, както и книги за идентификация на рибите за справка.

Хранене

Осигурени са всички ястия, закуски и напитки.

Менюто на борда е разнообразно и изобилно, с разнообразие от западни блюда, барбекюта и местна кухня. Ако имате някакви специални диетични изисквания, моля, уверете се, че те са отбелязани, когато попълвате GIS. Ще се събудите с пресни плодове, топли предястия, зърнени храни и сокове. Обядите са на блок маса и включват топли супи, домашно приготвен хляб, салати и сандвичи и/или предястия. Вечерите се сервират на бели покривки всяка вечер и включват салати, зеленчуци, морски дарове, телешко или пилешко с пресен домашен десерт. След като се качите на борда, моля, говорете с главния готвач за всякакви специални нужди. Някои специални диетични заявки и заявки за напитки може да не са налични поради отдалечеността на това местоположение.

Изборът от напитки включва плодови сокове, безалкохолни напитки, студена вода, студен чай, кафе и ограничен избор от местна бира и вино, които са безплатни. Имате свобода да си донесете и вашата любима напитка като не забравяте, че пиенето и гмуркането не се смесват. 

Примерно меню

През 2023 година получихме признание от колегите Aggressor Adventures като световна приключенска компания. Щастливи сме да споделим с вас всяко едно от водолазните ни приключения и държим на личното усещане и отношение на малка компания.

Каюти

РЕЗЕРВАЦИИ

За да резервирате вашето място се заплаща депозит от 10%. Останалите плащания се извършват по следния начин

Втора вноска 30% – 9 месеца преди настаняване

Трета вноска 30% – 6 месеца преди настаняване

Последна вноска 30% – 3 месеца преди настаняване

00359 888 343843

 

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13160192140000003/08.07.2019 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗАД “Алианц България” , 1504 София, бул. “Княз Дондуков” №59, ЕИК-040638060, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество Алианц България.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

Мнения за приключението

5.00 според 1 мнение
22.12.2023

Комодо бе едно от най-вълнуващите ми приключения под и над вода. Обиколил съм много места за дайвинг, но Индонезия и по-специално островите около Комодо са наистина уникални.
Гледката от безконечното сливане на двата океана е на места стъписваща. Там където Тихият и Индийският океани се любят, буквално кипи от живот и разнообразие в природата. На дрифтовете ни съпровождаха ята от манти и devilfish, огромни bumpheads и разбира се акули. Неземните коралови градини бяха пълни с живот и огромното разнообразие от малки обитатели: морски кончета, нудибранч-ове, риба жаба, скарида арлекин, микро сепия. Всяко нощно гмуркане бе неповторимо приключение.
В спомените ми се редуват залезът над остров Padar, розовият плаж на Flores с уникалните Комодски дракони, които споделят резерватите със стада елени и диви прасета.
Екипаж от професионалисти израстнали в тези води ми даваха сигурност и спокойствие.
Перфектна организация, Индонезийска гурме кухня, персонално ниво на обслужване.
Комодо е уникално преживяване, което ще помня дълго.

Остави ревю

Оценка