Тубатаха, Филипини
Място
9-16 Април 2022
Дата

Една от най-богатите екосистеми в света

рифът ТУБАТАХА

Tubbataha е нещо повече от най-добрата дестинация за гмуркане на Филипините – той е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1993 г. и също е представен на банкнотата от 1000 филипински песо.

Рифът Тубатаха е национален морски парк, разположен в средата на морето Сулу, на около 160 км от остров Палаван (един от най-красивите туристически дестинации в света). Рифът е най-доброто места за гмуркане в Филипините и е в средата на Coral Triangle намиращ се между Индонезия, Малайзия и Филипините. Състои се от два атола (коралов остров във формата на пръстен), северен и южен.

Подводният свят на рифа е изключително богат и разнообразен с над 3 000 растителни и животински видове. Изобилието му се дължи на голямата отдалеченост от брега и строго ограничения сезон (от март до юни).

Какво е особеното в Туфатаха Риф? Защо бихте ходили там за гмуркане?

Представете си, че скачате във водата и се озовавате на върха на планината. Атолите близнаци на Tubbataha имат огромни и стръмни склонове и вертикални стени. Голямава видимост (над 30) ви дава усещането, че летите над воден Еверест. От плитчините до дълбините, Тубатата е килим с корали и предвид, че е в средата на морето Сулу, той е подслон и ловно поле за голяма част от Големите Хишници, които живеят в тази част на океана. Теченията също спомагат за вълнуващите гмуркания.

Какво мога да очаквам да видя в рифа Тубатаха?

Тубатаха привлича едни от най-големите морски мегафауни – китови акули, манти и акули. В Тубатата има стотици, ако не и хиляди сиви рифови акули, наблюдавани на практика при всяко гмуркане и навън в синьото. Често на по-голяма дълбочина се забелязват чукове и тигрови акули.

Освен големите момчета, Tubbataha има и зрелищни пасажи риба от джакфиш и баракуди, хиляди екземпляри танцуващи в безкраен водовъртеж над килим от корали, простиращ се хоризонтално и вертикално по самите атоли. Костенурките също са много често срещани в Tubbataha и обикновено се заиграват с водолазите.

Вижте това видео и ще разберете за какво говоря!!!

ДАТИ

09-16 АПРИЛ 2022

Местата са ОГРАНИЧЕНИ – 13 човека!!! Тъй като мястото е доста отдалечено и за да стигнем до рифа ще минем и през един от най-красивите острови във Филипините, Палаван. Тоест ще останем и там няколко дни. Това не е задължително, но да си знаете..

БЮДЖЕТ

ПРОМО ЦЕНИ: от 2895 $ на човек*

Deluxe Долна палуба – 2895$*
Deluxe Основна палуба  – 2995 $*
Balcony Suite-  3195$*
Повече за настаняването ТУК

Цените са промоционални, за да стимулират резервациите и са валидни до 01 Май 2020.

Подводни снимки

Какво е включено
Изобилно хапване сутрин, обяд и вечер – Примерно меню – Fine Dining
Напитни: сокове, газирани напитки, вода, чай, кафе, ограничени видове бира и вино
Настаняване в избрана от вас каюта за периода 9-16 Април 2022
Трансфер от и до летището или хотел до пристанище Puerto Princesas
3-4 гмуркания на ден
Опитни гидове за гмуркане

Допълнително
Такси за националния парк – 120$
Сателитна телефонна комуникация се предлага срещу заплащане
 Бакшиш (като неписано правило се оставя бакшиш за персонала и гидовете)
 Наем на оборудване и курсове
препоръчителни Застраховки – Водолазна, Медицинска, Отмяна на пътуване

Корабът Philippines Aggressor

Корабът „Philippines Aggressor“ е дълъг 41 метра и е най-новата лодка във флота на Агресор, която започва да обслужва водолази от Май 2020г. Има красив и просторен салон, шезлонги, кресла, бар, грил и специална стая за фото/видео.

Лодката е подходяща за 24 гости настанени в 12 просторни каюти, 5 на долната палуба, 4 на основната палуба и 3 апартамента с балкон на горната палуба. Всички имат самостоятелна баня и душ,индивидуален климатик и достатъчно място за съхранение на лични вещи.

Каюти

GoDive Tubbataha
GoDive Tubbataha
GoDive Tubbataha

РЕЗЕРВАЦИИ

За да резеривате вашето място се заплаща депозит от 10%. Останалите плащания се извършват по следния начин

Втора вноска 30% – 13 Април 2021

Трета вноска 30% – 30 Август 2021

Последна вноска 30% – 30 Декември 2021

00359 888 343843

Tubbataha Dive Itinerary

7 Night Itinerary – Mid March to Mid June
Tubbataha sits in the Sulu Sea and is in the middle of the Coral Triangle between Indonesia, Malayasia and the Philippines. The Tubbataha Reefs National Parks is an UNESCO World Heritage site. The atolls are made up of the North Atoll, South Atoll and the Jessie Beazley Reef to the northwest of the main atolls and are all part of the park. Tubbataha scuba diving itineraries include these areas:

Northern Tip of North Atoll

The northern tip of the North atoll is an area with high diversity of shark species such as blacktips, white tips, grey reef sharks, silky sharks in addition to turtles, rays and whale sharks. The walls have beautiful soft corals, barrel sponges and lots of cleaning stations.

Southern Tip of North Atoll

In this area lies a shipwreck dive site, Malayan Wreck located on an beautiful wall. This shipwreck scuba diving experience includes big animal action with the chance to see dogtooth tuna, giant trivially, different species of barracuda in large schools, turtles, manta rays and almost every kind of native reef fish imaginable.

Northern Tip of South Atoll

This area is known for hammerhead sharks, large pelagics, different species of sharks and reef fish.

Jessie Beazley Reef

This area has pristine coral with an area of branching acropora corals and lots of species of sharks can be seen; hammerheadsharks, silky sharks and even whale sharks.

*at the end of the season a 10 night transition trip is offered from Tubbataha to the Visayas

Day 1-Depart Port
(8 – 10 hour crossing)

Day 2 – North Atoll
Ranger Station
Shark Airport
Washing Machine

Day 3 – South Atoll
Black Rock
T Wreck or Ko-Ok Delsan Wreck

Day 4 – South Atoll
Delsan Wreck
Triggerfish City Southwest Wall or Staghorn Point

Day 5 – North Atoll
Malayan Wreck
Seafan Alley
Terraces

Day 6 – Jessie Beazley
Jessie Beazley East
Jessie Beazley West

Day 7 – Back at Port
(8 – 10 hour crossing)
Rest & Relaxation
Dinner-Puerto Princesa

Day 8 – Guests depart at 8 am

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13160192140000003/08.07.2019 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗАД “Алианц България” , 1504 София, бул. “Княз Дондуков” №59, ЕИК-040638060, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество Алианц България.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

GoDive Tubbataha
GoDive Tubbataha
GoDive Tubbataha
GoDive Tubbataha
3,495 
Цена на човек
Ново

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка