Градините на Кралицата, Куба, Хавана
Място
17-24.02.24
Дата

Съдържанието е заключено. За да го разгледате, въведете паролата си отдолу:

Програма

Ориентировъчна програма

1

Ден 1

 Хавана
Полет за Хавана.  Посрещане и трансфер до избрания хотел (Parque Central Hotel). Свободна вечер. Нощувка.
2

Ден 2

Хавана

Закуска. Свободен ден. Възможност за полудневна обиколка на Хавана с екскурзовод на български език /подлежи на препотвърждение/.  Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство през 1982 г. Ще видите Сградата на Капитолия, където е заседавал парламента до 1959 г. , Площада на Катедралата Сан Кристобал, Театъра, бул. El Prado и Сентръл Парк, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжията, обграден с красиви барокови дворци, Паласио дел Сегундо Кабо, Градския музей  – Двореца Вилануева и Двореца на Рома. Възможност за посещение на световно известното кабаре Тропикана, чието първо представление е било през 1939 година.  Нощувка.

3

Ден 3

Хавана

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града. Възможност за целодневна екскурзия до долината Винялес. Праисторическата долина Винялес е най-старата геологическа формация в Куба, обявена е от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство.

Регионът е едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, създаден от долините, изпъстрени с кралски палми – национален символ на Куба. Тук се отглежда най-качествения тютюн на света. Посещение на фабрика за пури. Връщане в Хавана. Нощувка.

4

Ден 4

Хавана  – Градините на Кралицата
Закуска. Трансфер до Jardines de la Reina. Настаняване в избранита каюта на Авалон 3. Свободен следобед за плаж и опознаване на яхтата. Чек дайв Нощувка.

5

Ден 5-9

Градините на Кралицата

До 4 гмуркания на ден (включително нощни гмуркания)Закуска.Обяд и Вечеря. Свободно време за плаж, забавления, посещения на местни острови, мангрови гори и наблюдение на диви животни. Нощувка.

6

Ден 10

Пристанище Jucaro

Закуска.  Две гмуркания до обяд. Отпътуване до Jucaro Port. Вечеря и свободно време. Нощувка.

7

Ден 11

София
Отпътуване за София.

Необходими документи за издаване на кубинска виза:

Цветно сканирано копие на паспорта, който трябва да е със срок на валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на държавата;

Условия и Забележки:

  • При записване се внася 10% капаро,
  • Доплащане: 25% – 15.09.2019
    Доплащане: 30% – 15.11.2019
    Доплащане: 35% – 10.01.2020

Екипировка под наем

Куба - Градините на Кралицата - Дайвинг Сафари
Куба – Градините на Кралицата – Дайвинг Сафари

най-новата лодка в Куба

AVALON III

Яхтата „Avalon III“ е съвсем нова и модерна, с общо 15 каюти стаи, която ще влезе на вода от февруари 2019 г.
 
Дизайнът и интериорът дават на яхтата чувство за лукс и изисканост. Като се гарантира на всички гости приятно, вълнуващо и ексклузивно пътуване през Jardines de la Reina.
 
Яхата е проектирата така че да създава максимален комфорт на гостите. Широка и просторна палуба, така че водолазите да се екипират безопасно и лесно. Комфортна трапезария, която е идеална за почивка след интересните гмуркания, обзаведена в модерен стил, които отговаря на всички западни стандарти. Всяка каюта има самостоятелна баня, климатизация и с панорамни прозорци, за да се насладите на спираща дъха гледка към карибските плажове.
 
Общият капацитет е 30 пътници и 10 членове на екипажа.

Най-голямата лодка в Карибски води цели – 48 метра дълга (160 фута),

Широчина – 9 метра (28 фута)

Тук може да разгледате снимки. 

СНИМКИ

Най-добрията дайв трип в КУБА

Градините на кралицата, разположени на 60 мили от южния бряг на Куба, този архипелаг се състои от верига от 250 корави коралови и мандрави острова, простиращи се на 75 мили по тюркоазените води. Jardines de la Reina е обявен за морски парк през 1996 г. и заедно с Министерството на кубинските науки и околната среда тази област е запазена за бъдещите поколения като сложна мрежа от недокоснати морски екосистеми.

Куба - Градините на Кралицата - Дайвинг Сафари
Куба – Градините на Кралицата – Дайвинг Сафари

Подводният рай е всичко, което идва в ума ви: вертикалните стени, огромни пираловидни корали, много видове горгони, крехки ламинарски корали, каньони и пещери.

Най-големите популации от големи риби в Карибите – акули, Снапъри, Групъри, и Джакфиш до 400 паунда са ежедневие. Акулите са една от основните атракции и можете да ги видите навсякъде. Можете лесно да се гмурнете с 6 различни вида: Silkies, Reef, Lemon, Black tip, King Hammerhead и Nurse-shark. 

Градините на кралицата със сигурност са един от последните девствени рифове, познати от човека. Видимостта е повече от 40 метра. Има голямо разнообразие от риби и корали. Можете да оцените всичко това и с шнорхел!!!

Ето някои интересни клипове за Градините на кралицата:

https://vimeo.com/121030897

http://www.nytimes.com/video/science/100000003788295/cubas-coral-garden.html?action=click&pgtype=Homepage&version=timesvideo-heading&module=watch-in-times-video®ion=video-player-region&WT.nav = видео-плеър-област

http://mobile.nytimes.com/2015/07/14/science/crown-jewel-of-cubas-coral-reefs.html

godive Cuba
Куба - Градините на Кралицата - Дайвинг Сафари
Куба - Градините на Кралицата - Дайвинг Сафари
Куба - Градините на Кралицата - Дайвинг Сафари
Куба - Градините на Кралицата - Дайвинг Сафари
godive Cuba

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка