Ботсвана, Зимбабве, Южна Африка
Място
17-29 Юни 2021
Дата

Ботсвана и Зимбабве, Реката Окаванго, Реката Замбези, Водопадите Виктория, Национален Парк Chobe, Национален парк Nwange, Национален парк Nxai Pan и други

Най-доброто от Африка в 10 дни

БОТСВАНА

е една от най-добрите сафари дестинации в Африка, благословена с едни от най-големите спектакли за диви животни на земята!

Изобилие на природа

Делтата на Окаванго – няма равна никъде на земята. Това е място, което дивите животни владеят, където големи котки и много по-големи слонове се разхождат свободно в една от последните големи пустини в света. Делтата е синоним на изобилие – броя на животните, разнообразието от видове, наводнения с библейски размери. И освен това е място на уникална и несравнима красота, където възможностите за сафари могат да изглеждат толкова безкрайни, колкото самите води.

Красотата на пустинята

Пустинята Калахари, най-големият непрекъснат пясък на планетата, не е обикновена пустиня. От солниците на Макгадикгади, баобабите на Нксай тигани и великолепие на остров Кубу на север, до прекрасната дива природа на Кгалагади на юг, това е пустиня с изключително разнообразие.

Изключително пътуване

Ботсвана обръща гръб на масовия туризъм като дава началото на епоха на изключителни сафари изживявания. Това са разкошни ложи и отдалечени лагери, особено в делтата на Окаванго и заобикалящите, които понякога са модерни по стил, а в други моменти носят усещане за живот насред нищото. Най-хубавото е, че те осигуряват място на предни позиции за приказни зрелища на диви животни.

Водопадът Виктория – „димът, който гърми“

Заемайки мястото си до Пирамидите и Серенгети, водопадът Виктория (Моси-оа-Туня – „димът, който гърми“) е черешката на Африка.

Водопадът Виктория е едно от най-големите зрелища на Земята. Една бушуваща километрова завеса от вода, която може да наблюдавате от високо с хеликоптер или пък да надникнете през ръба от Дяволските басейни; самата сила на водата е нещо, което просто не се забравя. Нереално изживяване! Още от National Geographic

 

ДАТИ

17 – 29 Юни 2021г

Датите ще бъдат подбрани спрямо подходящи полети. Тоест има вероятност да се разминават с ±1 ден. Най-доброто време за посещение на Южна Африка е от май до септември, през сухия сезон или зимата (в тези части на земното кълбо), което води до по-умерени температури. Освен това реката Окаванго е пълноводна от юни до октомври, тоесто дава възможност за благоприятни разходки по делтата. Дивата природа е впечатляваща през цялата година, но може да се различава за някои паркове. Още информация тук

Май до октомври – сух сезон – зима

По-малко растителност и животни се концентрират около водата, което ги прави по-лесни за наблюдение
Небето е ясно, дъждът е рядък и има по-малко комари
Въпреки че има повече туристи през сухия сезон, парковете са почти безлюдни
Ранните сутрини и нощи са хладни през юни, юли и август

ПРОГРАМА

БЮДЖЕТ

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 1895 евро на човек.*

*Цената е за ранно записване валидни до 30.06.2020. След това се прилага надценна от 117 евро.

Входни такси за: Hwange, водопад Виктория, NP Chobe, NP Nxai Pan, Delta Okavango
– Вътрешен полет Йоханесбур – Виктория
– Вътрешен полет Ботсвана Маун – Йоханесбур
Цялото настаняване на база двойна стая
Сафари Hwange
разходка с личен водач Виктория Круиз на лодка Zambezi NP
– Круиз с лодка в Национален парк Zambezi
– Круиз с лодка в Национален Пакр Chobe и сафари с джип Chof NP Safari
– Сафари в Национален Парк Nxai Pan
– Сафари Kwaai
Пътуване в Мокоро или разходка в природата
– Вода
– Всички хранения описание в програмата (9 закуски, 4 обяд и 4 вечери)
Водач на английски език
 

В цената не е включено:

– Mеждународни полети (може да се резервира при поискване)
– Застраховки „Помощ при пътуване“ и/или „Отмяна на пътуване“
– Визи – Ботсвана – без виза, Зимбабве – 45 долара при пристигане
– Лични разходи (имунизации, бакшиши, сувенири, допълнителни екскурзии)
– Всички услуги, храна и напитки, които не са посочени в програмата
– Доплащане за ранни / късни трансфери 21:00 и 06:00 часа

Резервации

За да резервирате вашето място се заплаща депозит от 50%, които ще се използват за предварително ангажиране на настаняване, осигуряване на локален транспорт, билети/пропуск за всички паркове и други.

00359 888 343843

 

Предложения за неща, които трябва да донесете:

-допълнителни бинокли
-камера
-слънчеви очила
-шапка и слънцезащитни продукти
-рефлектиращи срещу комари
-топли дрехи за ранната сутрин в кратера Нгоргороро,
-хладни удобни дрехи през дните.

Отговорности

ТО не носи отговорност за пълно или неточно изпълнение на задълженията си по ДОТП, когато се дължи на виновното поведение на Потребителя, както и в случаите на форс мажор, непреодолима сила, или по силата на закона. Отговорността на ТО за вреди не може да превишава стойността на ТП. При неизпълнение или неточно изпълнение на услугите по ДОТП от контрагенти на ТО, отговорността на последния е ограничена в съответствие с разпоредбите на международните договори, влезли в сила за РБългария.

При отказ на Потребителя от ТП, вкл. смяна на дата или направление, по причини, които не са свързани със съществено неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, се дължат следните неустойки, за всеки един турист, в процент от общата цена на ТП: до 60-тия работен ден преди датата на заминаване – в размер на капарото; от 59-тия до 30-тия ден преди датата на заминаване – 50%; 29-тия и по-малко работни дни до началото на ТП – 100 от стойността на резервацията. Останалата след съответните удръжки сума се възстановява на Туриста по посочената б. см., в срок от пет работни дни.
За резервации и сключени ДОТП в последния момент (last minutes) се прилагат съответните разпоредби на ЗТ, като неустойката при отказ от пътуване е винаги в размер на общата цена на ТП.

За ТП извън страната Туристите имат възможност да сключат застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ по чл. 72, ал. 1 ЗТ със ЗАД “АРМЕЕЦ”, денонощен тел.: 0700 13939, с Асистанси с лимит 10,000 евро, даваща възможност на застрахованото лице да получи квалифицирана медицинска помощ при заболяване/злополука, вкл. допълнителни услуги, в рамките на посочената сума и съгласно условията на сключения застрахователен договор (ЗД).Съобразно изискванията на застрахователя за различните възрастови категории и/или при наличие на други фактори, са налице особености в условията и съдържанието на застрахователното покритие, вкл. необходимост от по-висока премия. Пожелание всеки Потребител може да сключи ЗД на по-високо равнище, както и други допълнителни застраховки, вкл. свързани с отмяна на ТП. Потребителите са длъжни да се запознаят предварително с условията на ЗД. В случай, че Потребителя има вече включена сходна застраховка покриваща периода на ТП и/или желае да сключи същата самостоятелно е длъжен да предостави копие на ТО.

Застраховка Туроператор

“Гоу Лив” ЕООД е сключил ЗД с номер 13160192140000003/08.07.2019 по чл.97, ал.1 ЗТ със ЗАД “Алианц България” , 1504 София, бул. “Княз Дондуков” №59, ЕИК-040638060, покрити рискове, съгласно ПМС № 306 от 21.12.2013 г., обн., ДВ, бр. 2 от 7.01.2014 г. и застрахователен лимит – 125 000.00 лева, като предоставя на Потребителя сертификат по чл. 100 ЗТ;

Стандартен Формуляр

Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1
(Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82,
ал. 1

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството ГОУ ЛИВ ЕООД е предприели необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране, в случай на несъстоятелност.

Основни права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302:
– Пътуващите ще получат цялата основна информация за туристическия пакет преди сключването на договора за туристическия пакет.

– Винаги има поне един търговец, който отговаря за точното изпълнение на всички туристически услуги, включени в договора.

– На пътуващите се предоставя телефонен номер за спешни повиквания или данни на звено за контакт, чрез което могат да се свържат с туроператора или с туристическия агент.

– Пътуващите могат да прехвърлят туристическия пакет на друго лице след предизвестие в разумен срок и евентуално заплащане на допълнителните разходи.

– Пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяването му, и да получат пълно възстановяване на всички плащания при съществена промяна на някой от основните елементи на туристическия пакет, различен от цената. Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет отговорният за туристическия пакет търговец анулира туристическия пакет, пътуващите имат право да получат обратно платените от тяхно име суми и ако е подходящо – съответно обезщетение.

– Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и във всеки случай не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

– Преди започване на изпълнението на туристическия пакет пътуващите могат да прекратят договора, без да плащат такса за прекратяване на договора, при настъпване на извънредни обстоятелства, като например сериозни проблеми със сигурността на мястото на дестинацията, които биха могли да засегнат туристическия пакет.

– Пътуващите могат по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет да прекратят договора срещу подходяща и обоснована такса за прекратяване на договора.

– Когато след започване на изпълнението на туристическия пакет съществени елементи от него не могат да бъдат предоставени съгласно договореното, на пътуващия трябва да бъдат предложени подходящи алтернативни услуги без допълнителни разходи. Пътуващите могат да прекратят договора, без да заплащат такса за прекратяване на договора, когато услугите не са предоставени в съответствие с договора и това съществено засяга изпълнението на туристическия пакет, а туроператорът не е отстранил проблема.

– Пътуващият има право също на намаление на цената и/или обезщетение за претърпените вреди, в случай че туристическите услуги не са предоставени или са предоставени лошо.

– Туроператорът трябва да окаже съдействие, когато пътуващият изпадне в затруднение.

– Когато туроператорът изпадне в несъстоятелност, направените плащания ще бъдат възстановени. Когато туроператорът или туристическият агент изпадне в несъстоятелност след започване на изпълнението на туристическия пакет и в него е включен превоз, репатрирането на пътниците е осигурено. Дружеството „ГОУ ЛИВ“ ЕООД се ползва със защита при несъстоятелност в Застрахователно Дружество Алианц България.

Програмата в детайли тук:

ПРОГРАМА

 

Day 1

Arrival at 1305pm
Airport checkout from visas 1400pm
Zambezi Hotel cruise 1530pm – Sunset (all drinks included)
Day 2
Victoria Falls walking Tour
073am – 1100am
Lunch at leisure and optional activities
1430pm – 1700pm – Village tour
Day 3
Depart Vic Falls for Botswana – 1hr30 minutes
Passport control
Lunch 1230-1430pm
Boat safari 1530-Sunset
Dinner 1900pm
Day 4
0530am – 4×4 Safari and tea
0900am breakfast
1230 lunch
1530pm – boat or 4×4 safari
1900 dinner
Day 5
0530am – 4×4 safari and tea
0900am breakfast
1130am departure
1600pm lodge arrival
1900pm dinner
Day 6
Morning at leisure or walking tour at Elephants sands watching the waterhole
Breakfast
1100am departure and transfer
15.00pm arrival at planet baobab
15.30pm to sunsets – Walking tours
Day 7
Early morning departure for Safari
Breakfast and lunch on safari
Optional ATVS or quad biking
Return afternoon
Dinner 1900pm
Day 8
Delta scenic flights
45minutes -1hour – US$120pp
Day 9
Mokoro canoe not included – 3-4hours @ US$60pp
Horse riding 1.5hours – UU$50pp
Day 10
Nothing included
Flight is either 10am or 1230am depending on availability

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка