Гмуркане в Малпело –; нашиот личен фаворит! Malpelo остров (врв на подводна планина) се крева од водата во средината на Пацификот. div, непредвидлив, и интригантна тоа е Малпело.

Сметан за најдобар дестинации за нуркање со ајкули на планетата, големи пасуси и подводни пештери / каньони.Мястото е одалечено и ексклучивно, дека само 3 чамци и еден катамаран имаат право да го посетуваат. тоа, што прави нуркање во Малпело особено пријатно, е фактот, дека во даден момент само 1 брод има право на престој. т.е. сте вие ​​и сиот Океан!!

Неочекувана средба со најголемиот познат вид риба Возбудата вмеша е мојот ум. Уште во почетокот додека дискутиравме на каде да тргнеме со јахтата, дали сафари да е со профил на југ или на север. Така еден од водичи ни грабна

"Испразните вашиот ум, бъди безформен –; како вода. ; Водата може да се кандидира и може да беснее. биди вода, пријателе. "За три пива време најави сме датум и сме организирале група: Годишната турнеја на Тасос ќе се одржи на крајот