Гмуркане в Малпело –; нашиот личен фаворит! Malpelo остров (врв на подводна планина) се крева од водата во средината на Пацификот. div, непредвидлив, и интригантна тоа е Малпело.

Сметан за најдобар дестинации за нуркање со ајкули на планетата, големи пасуси и подводни пештери / каньони.Мястото е одалечено и ексклучивно, дека само 3 чамци и еден катамаран имаат право да го посетуваат. тоа, што прави нуркање во Малпело особено пријатно, е фактот, дека во даден момент само 1 брод има право на престој. т.е. сте вие ​​и сиот Океан!!

Прашните улици и истински усмивки Преобладаващото население са мюсюлмани и основния град –; престолнина на провинцијата е Матарам. Сурфање за мене не е само едно вредно само по себе патување во потрага по брановите и возењето. Тој е нешто многу посложено, поврзано со

Големиот корален гребен Тоа е најголемата корални систем во светот. Всушност е толку голема, дека е единствениот жив организам, видлив од вселената. Ова чудо на природата се состои од над 2900 поединечни гребен и 900 островот, протегаат на повеќе

Неочекувана средба со најголемиот познат вид риба Возбудата вмеша е мојот ум. Уште во почетокот додека дискутиравме на каде да тргнеме со јахтата, дали сафари да е со профил на југ или на север. Така еден од водичи ни грабна