Гмуркане в Малпело –; нашиот личен фаворит! Malpelo остров (врв на подводна планина) се крева од водата во средината на Пацификот. div, непредвидлив, и интригантна тоа е Малпело.

Сметан за најдобар дестинации за нуркање со ајкули на планетата, големи пасуси и подводни пештери / каньони.Мястото е одалечено и ексклучивно, дека само 3 чамци и еден катамаран имаат право да го посетуваат. тоа, што прави нуркање во Малпело особено пријатно, е фактот, дека во даден момент само 1 брод има право на престој. т.е. сте вие ​​и сиот Океан!!

;Градините на Кралицата”; или наричани още “;Карибския Галапагос”; претставуваат третата по големина гребени систем во светот, која гарантира блиска средба со крокодили, бројни видови ајкули и големи риби. Куба е дестинација создадена за нуркачи! Гмуркането в Jardines de la Reina

Каде се наоѓа Раџа Ампат? Раџа Ампат се наоѓа во Западната провинција Папуа во Индонезија, порано познат како Ириан Джая. Раджа Ампат означава “;Четирите царе”;, което е препратка към четирите основни острова –; Misool, Salawati, Тепа и Waigeo. Зошто е

Ако сте сериозни нуркач, значи најверојатно сте инвестирале значителни средства во опремата за нуркање. и, се разбира, вие сакате да се погрижиме за оваа опрема, нели? Правилно одржување значително ќе го продолжи животот на вашата опрема, но исто така е една

Големиот корален гребен Тоа е најголемата корални систем во светот. Всушност е толку голема, дека е единствениот жив организам, видлив од вселената. Ова чудо на природата се состои од над 2900 поединечни гребен и 900 островот, протегаат на повеќе

Неочекувана средба со најголемиот познат вид риба Возбудата вмеша е мојот ум. Уште во почетокот додека дискутиравме на каде да тргнеме со јахтата, дали сафари да е со профил на југ или на север. Така еден од водичи ни грабна

Темна Индија Тоа нуркање никогаш нема да го заборавам. Дури ми е чудно, како може толку време да е минато оттогаш и јас да не сум напишал и два реда за тоа. Најмногу емоционалната мојот нуркање! Нема што да се лажеме,