Видео + Раскажувањето на слики за мојот прв судир со мраз качување. Доста провокативно хоби, што сметам, дека ќе се претвори во моја страст. опасно, изиксващо добра физичка подготовка, мраз качување е еден активности, која предизвикува неверојатно чувство за слобода

И Грците си имаат оро. Застануваме на грчка бензинска пумпа и што да видиме, собрале се еден автобус луѓе и си играат оро. 5:30 наутро на пат за Грција. Времето изгледа ветувачки во нашата насока. Погледот од ресторанот на кампот.

 ; Велигден загатката Големо прашував, големо маене, што да правиме за време на Велигденските празници. Уште од март месец заваляха понуди, дали да не се оди во Грција на Метеора, дали пак да не отскокна до Црното Море, малку да

Първият “;кулоар”; и едно ниво повисоко во мојата ски кариера! / 17.03.2017 / Мислата за новиот предизвик Почнувам да се преголема од мислата за новиот предизвик. Какво ли ме накара да се впусна в това приключение и да кажа “;давај да го

Катеренето на “;Големи Стени”; е прилично авантура отколку качување. Прв судир со Централна Ѕид / ЦС /. Идејата за ЦС наиде уште пред неколку години. Не се сеќавам точно како се беше родило таа желба и ентузијазам, но секогаш стоеше некаде таму во

Северно ребро –; СЕЧЕЊЕ, Витоша, Бугарија / 16.02.2017 / Ведро утро. Сонцето полазва бавно целиот кварт и осеќам како луѓето почнуваат да жужат. Денот започнува со сообраќај по кружниот пат. Обичайните мисли нахлуват в главата ми –; "Како може толку ограничено да е