Гмуркане в Малпело –; нашиот личен фаворит! Malpelo остров (врв на подводна планина) се крева од водата во средината на Пацификот. div, непредвидлив, и интригантна тоа е Малпело.

Сметан за најдобар дестинации за нуркање со ајкули на планетата, големи пасуси и подводни пештери / каньони.Мястото е одалечено и ексклучивно, дека само 3 чамци и еден катамаран имаат право да го посетуваат. тоа, што прави нуркање во Малпело особено пријатно, е фактот, дека во даден момент само 1 брод има право на престој. т.е. сте вие ​​и сиот Океан!!

Статия за списание Kiteboarding …; Ако сакате да избегате од студот на зимата или едноставно барате уште едно оправдување да карате сурфање преку целата година, патувањето до Бали може да ви гарантира: ветер, сонце, бранови, одлична храна, пријатни насмеани луѓе, единствени

;Градините на Кралицата”; или наричани още “;Карибския Галапагос”; претставуваат третата по големина гребени систем во светот, која гарантира блиска средба со крокодили, бројни видови ајкули и големи риби. Куба е дестинација создадена за нуркачи! Гмуркането в Jardines de la Reina

Каде се наоѓа Раџа Ампат? Раџа Ампат се наоѓа во Западната провинција Папуа во Индонезија, порано познат како Ириан Джая. Раджа Ампат означава “;Четирите царе”;, което е препратка към четирите основни острова –; Misool, Salawati, Тепа и Waigeo. Зошто е

Ако сте сериозни нуркач, значи најверојатно сте инвестирале значителни средства во опремата за нуркање. и, се разбира, вие сакате да се погрижиме за оваа опрема, нели? Правилно одржување значително ќе го продолжи животот на вашата опрема, но исто така е една

 ; Приказната за мојот прв скок со падобран започна од еден пијалок во барот и дискутирање на соништа! Стоевме и си разговаравме со Маја за скокање со падобран, зашто брат нејзино практикуваше наоколу овој спорт, а на неа и претстоеше наскоро да

Видео + Раскажувањето на слики за мојот прв судир со мраз качување. Доста провокативно хоби, што сметам, дека ќе се претвори во моја страст. опасно, изиксващо добра физичка подготовка, мраз качување е еден активности, која предизвикува неверојатно чувство за слобода

Прашните улици и истински усмивки Преобладаващото население са мюсюлмани и основния град –; престолнина на провинцијата е Матарам. Сурфање за мене не е само едно вредно само по себе патување во потрага по брановите и возењето. Тој е нешто многу посложено, поврзано со

Големиот корален гребен Тоа е најголемата корални систем во светот. Всушност е толку голема, дека е единствениот жив организам, видлив од вселената. Ова чудо на природата се состои од над 2900 поединечни гребен и 900 островот, протегаат на повеќе

Неочекувана средба со најголемиот познат вид риба Возбудата вмеша е мојот ум. Уште во почетокот додека дискутиравме на каде да тргнеме со јахтата, дали сафари да е со профил на југ или на север. Така еден од водичи ни грабна