Shenzhen, Yangshuo, Китай, Хонг-Конг
Място
9-23.03.2019
Booking Date

Многолицевият Югозапад

Феноменалният 非凡的 Китай

Защо избрах думата феноменален, за да опиша Китай?

 • Китай има феноменална естествена красота.
 • Икономическата експанзия на Китай е феноменална.
 • Китайската култура е феноменално сложна и цветна.
 • Китай има феноменално богата история.
 • Хората в Китай са феноменално разнообразни в жизнения стандарт.
 • Китай е произвел феноменално изкуство и музика през последните 4000 години.
 • Китай е феноменална туристическа дестинация и през следващите години ще бъде все повече посещаван от чуждестранни туристи.
 • Китай има феноменално талантливи и работливи хора.

ДАТИ

9-23 Март 2019 -Времето е меко, с цъфтящи цветя и свежи зелени листа!

ПРОГРАМАТА – ТУК!

БЮДЖЕТ

ЦЕНА: 1775 евро на човек.*
ранно записване до 19 Януари 2019.
Цената е на база двойна стая и включва:

Най-ценното е ПРОГРАМАТА!!! Тя е направена на база на лични преживявания в Китай. След запознанство с Български гражданин със страст към Китай и културата се вдъхновихме и създадохме заедно тази уникална програма! Надявам се да я оцените и да прекарате едно незабравимо пролетно приключение.

Хонг Конг:
– Настаняване: 4**** Island Pacific или хотел на същото ниво (цена за двойна заетост)
– Транспорт: 24-частен частен автобус (10 часа на ден); вкл. от летището до хотела Хонконг до Guilin влак билет (и)
– Храна: ежедневна закуска, обяд и вечеря (не са включени напитки)
– Англоговорящ екскурзовод и водач (10 часа на ден)
– Застраховка

Гуилин, Янгшуо, Гуейджоу
– Настаняване: 4**** хотел
– Транспорт: Частен автобусен и влаков билет с капацитет 24 места
– Храна: ежедневна закуска, обяд и вечеря ((не са включени напитки)
– Разглеждане на билети за разглеждане на забележителности
– Англоговорящ екскурзовод и водач
– Застраховка

Всички горепосочени цени не включват:
– Такси за издаване на китайски визи (+ 80 $)
– Билети за и от Хонг Конг – цената към 22.12 е 547 евро в двете посоки с Qatar Airways
– напитки, лични разходи и бакшиши

РЕЗЕРВАЦИИ

За да резеривате вашето място се заплаща депозит от 50%, които ще се използват за закупуване на самолетни билети и резервация за нощувки и локален транспорт

00359 888 343843

Дневна Програма

Многолицевият югозапад

<iframe src=“//players.brightcove.net/5104226627001/default_default/index.html?videoId=5368587869001″ allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen></iframe>

Най-ценното е програмата!!! Тя е направена на база на лични преживявания в Китай. След запознанство с Български гражданин със страст към Китай и културата се вдъхновихме и създадохме заедно тази уникална програма! Надявам се да я оцените и да прекарате едно незабравимо пролетно приключение.

0

Ден 0

София – Хонг Конг
Международен полет през Доха
12:25 София – Доха QR 0228, Airbus A321
Доха – Хонг Конг QR 0816, Boeing 777-300ER – пристига 21:25 (+1)
Цена към 22.12.18 – 522лв
1

Ден 1

Хонг Конг

Сутрин: Започнете с катеренето на Виктория Пик, за да се любувате на хоризонта на Хонг Конг. Слез долу до Холивуд и Горния расалски път (улица „Котка“) за „древни“ дрънкулки и тонове мемоари за Мао. По пътя посетете храма Man Mo, един от най-известните храмове в Хонг Конг. след това се губят в малките улици с бутикови магазини, модерни галерии и уютни кафенета в горния Sheung Wan.

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Обяд: Традиционна кухня в Хонг Конг (пример: Глава до мак юфка за дупка в ресторанта на Michelin в стената, превърнала се в стена, и вкус на автентичната wonton dim sum, създадена от сина на 4-то поколение от македонския клан, твърди, че е създател на кюфтетата wonton).
Следобед: Изследване по долното течение на Sheung Wan: разходка по улиците, пълни с магазини за китайска традиционна медицина и сушени морски дарове. Вземете ескалаторите на средно ниво в зоологическата и ботаническата градина на Хонг Конг и гледайте маймуните да се представят
Вечеря: Традиционна кухня в Хонконг (пример: Ръководител за Yum Cha Central за известна сладка сума и юфка)

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

* През нощта: вземете Star ферибот до Коулун за нощно виждане на Skyline.
* Незадължително: вземете ферибота в Хонг Конг за панорамен изглед към Хонг Конг

2

Ден 2

Хонг Конг

Сутрин: Карайте в Абърдийн за автентично рибарско селище. Абърдийн се превърна в световноизвестно място за пътуване за рибарското си селище, както и на морски дарове. Вземете шампанска, за да разгледате този необикновен начин на живот.
Обяд: традиционна кухня в Хонг Конг
Следобед: Отидете до залива Repulse, за спокойна разходка в един от най-ексклузивните жилищни райони на Хонг Конг, след което се прехвърлете на пазара на Стенли. Веднъж рибарско селище, пазарът на Стенли е чудесна дестинация за закупуване на различни стоки, включително произведения на изкуството в китайски стил, копринени тъкани, антики и дрехи с кралски размери.
Вечеря: традиционна кухня в Хонконг

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

* През нощта: Върнете се в Хонг Конг за оживения нощен пазар на храма на храма, където можете да намерите почти всичко за продажба (не забравяйте да се пазарите!)

3

Ден 3

Хонг Конг

Сутрин: Отидете в остров Ланту, за да посетите „Големия Буда“ чрез живописния кабинков лифт; изкачи 268-те стъпала до статуята на 34-метровата статуя на най-високия външен Буда в света; посетете залите и храмовете на манастира Po Lin и се разходете по близките пътеки

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Обяд: Вегетарианският ресторант Po Lin
Следобед: тръгнете към Тай О – риболовно селище с традиционни къщички, които преобладават в старите южнокитайски риболовни селища. Тай О е в момента едно от малкото останали места, където все още може да се види в Хонг Конг. Лесно можете да прекарате няколко часа там, като просто се разхождате из риболовния пазар и вземете една от малките лодки около пристанището и къщичките за стълби за близък изглед.
Вечеря: традиционна кухня в Хонконг
След вечеря ще се върнете в хотела или ще пуснете клиентите на всяко място, което клиентите изискват
* През нощта: изглед от терасата на бара Woolloomooloo
* Алтернативна опция: отидете за коктейл от късно вечер в Ozone – най-високият бар на покрива в света, разположен на 110-ия етаж на хотел Ritz-Carlton

4

Ден 4

Хонконг – Шенжен – Гуилин – Янгшуо

Сутрин: Ако времето позволява, се насочете към един от най-автентичните квартали на Хонг Конг, за да се насладите на гледките, звуците и миризмите на тематичните пазари на Монг Кок: пазарът на птици, пазарът на златни рибки, пазарът на цветя.
Обяд: пазарът на хранителни стоки в Mong Kok
Следобед: трансфер до Шенжен Север, като високоскоростен влак за 3 часа пътуване на 300 км / ч до Гуилин; трансфер до село Chaolong в Янгшуо с ван.
Вечеря: Западна кухня (пример: Inn Yangshuo)

5

Ден 5

Янгшуо провинция: Чаолонг

Китай – Go Explore ChinaСутрин: Велосипедът се разхожда из зелените полета на провинцията Чаолонг. Полюбувайте се на спиращата дъха карстова природа на планинската верига, докато се движим по реката YuLong. За разлика от по-големия си братовчед, река Ли в Янгшуо, тук хората все още използват традиционните бамбукови салове за риболов и транспортиране. Велосипеди по целия път до пещерата JinShuiYan, за да се наслаждавате на подземния пейзаж и да опитате уникалния им османтистен алкохол, стареещ се в гигантски керамични шушулки в сърцето на пещерата. Най-авантюристичните могат да имат вкус на „змийския“ алкохол, който има своето име по някаква причина … и да се къпе в единствения подземен горещ извор в Китай, разположен в пещерата.
Обяд: Местна храна в близкия ресторант или пакетиран обяд
Следобед: Велосипеди до хълма на Луната, където оставяме велосипедите ни на кратка и стръмна разходка до върха. Гигантската дупка прилича на глупавата луна, откъдето идва нейното име. Освен че е естествен шедьовър, лунният хълм е едно от най-търсените места за скално катерене в Китай.
Вечеря: дегустация на домашно приготвена вечеря (пример: семеен хан на Янзи)

6

Ден 6

Янгшуо провинция

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China

Сутрин: Събудете се за най-ранния старт на деня за това пътуване: напускаме хотела в 5 часа за XiangGongShan – може би най-доброто място за гледане на изгрева в целия район. Веднъж на върха на хълма, ще видите облаците под вас, които се разпространяват като река от мляко, пробита само от някои от най-високите върхове. Гледането на слънцето, което се издига над този ландшафтен свят, е истинско изживяване. След това ще вземем велосипедите за разходка из района и ще стигнем до FuLiQiao – един от най-старите и красиви каменни мостове в окръга. Ще се възхитим още веднъж прекрасната карстова природа точно пред нас и спокойната река Юлунг, която тече към планината.
Обяд: Местна храна в ресторант на село по протежение на пътя
Следобед: Ще прекараме велосипедите си в селото, докато ще ходим на един от многото бамбукови салове за завръщането ни в Chaolong. Прекарвайки тихия миг на сала, с няколко удара тук и там, докато прекосяваме реката, ние ще оценим спокойствието и простотата, които са останали почти недокоснати през годините в тази малка и живописна част на Китай
Вечеря: Закуска в западен стил в хотела.

7

Ден 7

Янгшуо провинция
Сутрин: Ако сте харесали местните деликатеси, защо не сте се наклонили да си приготвите китайска храна сами? Отидете в 2-часовото готварско училище, водено от местния готвач, който ще ви позволи да подготвите 5 от най-известните китайски ястия (налични вегетариански възможности). До края на курса ще можете да ги подготвите сами!

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

Китай - Go Explore China
Китай – Go Explore China

* за тези, които не се чувстват като готварство: пътуване до местния пазар FuLi – най-големият в района, за вземане на проби от местните деликатеси ИЛИ пътуване до LangZi – старо село, запазващо архитектурата на Минг и Цин
Обяд: китайска храна в училището за готвене
Следобед: пътуване до Янгшуо за разходка по старата улица. Посетете известния завой на река Ли, увековечен на банкнотата от 20RMB и направете снимката си там.
Вечеря: Закуска в западен стил в хотела

8

Ден 8

Гуилин – Лонгшенг
Сутрин: След закуска в хотела, с автобус до окръг Longsheng. Хвани кабинката за 40-минутно 360-километрово катерене по хълмовете на планината Лонджи, станаха свидетели на най-грандиозните оризови тераси в Китай, оризовите тераси на Dragon Backbone. Вземете някои от най-добрите си снимки за това пътуване на върха, а след това отидете за един час походи сред девствени извори и буйна зеленина на планината, за да стигнете до настаняването ни, TianRanJu Inn.
Обяд: традиционните Яо и Джуан ястия в хотела
Следобед: Разглеждане на близките села Dazhai и Tiantouzhai Yao, както и съседната част на Longji Jinkeng от оризовите тераси Longji – пешеходни преходи до No1 или No2 платформи за наблюдение, за да се насладите на залеза.
Вечеря: традиционни Яо и Джуан ястия в хотела
9

Ден 9

Longsheng – Sanjiang
Сутрин: Станете рано, за да се насладите на един от най-добрите изгреви, видян от платформа № 1 или от платформа №3 за страхотни гледки към терасите; след това се отправете към село Хуангуло Яо, дом на хората от Яо. Яо жените са регистрирани като с най-дълга коса в света от книгата на Гинес. Насладете се на местната храна и традиционните изпълнения; ако идваме в точното време, може да хвърлим поглед на традиционните им костюми на фестивала Sunning Clothing – през това време на годината хората от Яо ще измъкнат дрехите си от килера и ще ги изсушат на слънце.
Обяд: традиционна яо храна в селото
Следобед: Трансфер до Sanjiang (Карам около 1.5 часа)
Вечеря: традиционна местна храна в хотела
* алтернатива: пътуване с автобус до известния природен резерват Longsheng Hot Springs. Купете се в един от шестнадесетте горещи извора, които поникват от 1 200 метра под вода, с вода до 45 до 58oC.
10

Ден 10

Санджан – Конгян
Сутрин: Възхитете се от шедьовъра на хората от Донг – „Вятър и дъжд„. Тя представлява покрит мост с павилиони, предназначени да осигурят подслон от дъжд и място за любителите на забавленията на местните жители, а тези в Ченгянг са най-известните вятърни и дъждовни мостове в цяла Китай. Подобно на останалите сгради на Донг хората, тези мостове са изградени, без да използват метали от всякакъв вид, стоящи високи повече от век.
Обяд: Традиционна храна в една от селата
Следобед: Разходете се из Ченгянг – вижте барабаните на селото, ветровите и дъждовните мостове и се насладете на непокътнатата селска природа. Ако имаме късмет, можем да попаднем на една от техните традиционни песни и танцови представления в една от осемте села около Chengyang. Трансфер до Конгян, после до Жаошинг; престой в хотел Zhaoxing.
Вечеря: традиционна местна храна в хотела
11

Ден 11

Санджан – Конгян

Сутрин: посетете село Zhaoxing – един от най-големите селища Dong в провинция Guizhou. Донг са спечелили репутацията си като някои от най-майсторските строители в Китай – вие ще станете свидетели на техните елегантни дървени къщи и барабани, издигнати без никакви нокти. Направете кратка автобусна екскурзия до Танган, за да посетите село Тангън Донг. Отидете за 3 часа надолу по хълма по целия път до Zhaoxing, посещение Xiage село по маршрут. Този следобед ще изкачим 30 минути нагоре, за да посетим Джилун, друго тихо село, населявано от хора от Донг.
Обяд: традиционна Донг храна в селото.
Следобед & вечеря: свободно време за разглеждане на 2 села

12

Ден 12

Zhaoxing – Congjiang – Гуанджоу – Шенжен – Хонг Конг

Сутрин: Ако времето дойде, ще предприемем 1 час шофиране, за да посетите селището Basha Miao.
Обяд: традиционна храна в Конгян.
Следобед: трансфер до гарата (1 час), прекачване на високоскоростен влак до Гуанджоу, трансфер до Шенжен, след това до Хонг Конг за връщане на полет

13

Ден 13

Хонг Конг – София
Кой от къде е 🙂 Или връщане до София

Международен полет
18:50 Хонг Конг – ДохаQR 0817, Boeing 777-300ER
Доха – София QR 0227, Airbus A320 – Пристига в 11:25 +1

Цена към 22.12 – 563лв

Необходими документи:

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 10 туристи;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване
 • посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

  Срокове за анулации и неустойки:

  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

  Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма

Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
Китай - Go Explore China
2,013  1,775 
Цена на човек

Резервирай приключение

Мнения за приключението

Все още няма мнения

Остави ревю

Оценка